Під час Євробачення у Києві стартує фестиваль сучасного мистецтва «Kyiv Art Week»

Під час Євробачення у Києві стартує фестиваль сучасного мистецтва «Kyiv Art Week»

Укрінформ
Під час проведення Євробачення в Києві відбудеться другий інтернаціональний фестиваль сучасного мистецтва «Kyiv Art Week», що пройде з 4 по 7 травня 2017 року.

Про це йдеться у прес-релізі від «Kyiv Art Week», наданому у розпорядження Укрінформу.

«Вдруге в Києві відбудеться інтернаціональний фестиваль сучасного мистецтва «Kyiv Art Week», що пройде з 4 по 7 травня 2017 року. Подія відбудеться під час проведення конкурсу «Євробачення-2017», - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що в 2017 році «Kyiv Art Week» об'єднує знакові арт-інституції темою «Мистецтво зараз», щоб продемонструвати гостям фестивалю твори сучасного мистецтва. Метою проведення фестивалю є підтримка іміджу Києва як європейської культурної столиці, сприяння привабливості міста для міжнародного туризму та розвитку унікального мультикультурного діалогу із країнами-сусідами за допомогою мистецтва.

До фестивалю входить потужна музейна програма, виставки в київських галереях, наукова конференція, концерти та вечірки із залученням найцікавіших музикантів.

Ключовою подією фестивалю стане міжнародний арт-ярмарок «Kyiv Art Fair», урочисте відкриття якого відбудеться о 19:00 4 травня у бізнес-центрі «Торонто-Київ» (вул. Велика Васильківська, 100). Участь в цьому арт-ярмарку візьмуть 23 галереї, що послідовно займаються розвитком та підтримкою сучасного мистецтва в Германії, Україні, Грузії, Польщі, Бразилії. На території цього бізнес-центру у рамках проведення фестивалю також розмістяться виставка «Музей приватних колекцій» та спецпроект арт-резиденції BIRUCHIY; тут же проходитимуть лекції, на яких виступатимуть художники та експерти в галузі культури.

Участь у фестивалі візьмуть Музей історії міста Києва, Національний музей мистецтв імені Богдана та Варвари Ханенків, Національний музей «Київська картинна галерея», Національний художній музей України, Національний музей Тараса Шевченка, Музей Івана Гончара. Фестиваль проходитиме за підтримки Київської міської ради та Київської міської державної адміністрації.

Детальніше з програмою фестивалю можна ознайомитись на сайті фестивалю.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-