В рамках Євробачення пройде фестиваль, головний приз на якому — 125 тисяч

В рамках Євробачення пройде фестиваль, головний приз на якому — 125 тисяч

Укрінформ
У Києві з 12 по 14 травня пройде перший міжнародний фестиваль світла та медіа-мистецтва KYIV LIGHTS FESTIVAL, який включений в офіційну програму заходів, приурочених до Євробачення.

Про це йдеться у прес-релізі від KYIV LIGHTS FESTIVAL, наданому у розпорядження Укрінформу.

"Ми раді, що в нас є можливість долучитися до організації міжнародного фестивалю світла і медіа-мистецтва в Києві. Цей захід зможе залучити професіоналів і молодих медіа-художників, дати поштовх розвитку нових технологій візуального мистецтва в Україні. Віримо, що цьогорічний фестиваль світла стане початком прекрасної традиції і дозволить киянам по-новому побачити рідне місто і залучити тисячі туристів, як це вже сталося в багатьох містах по всьому світу", - сказав технічний директор KLF Юрій Костенко.

Кожен день на чотирьох майданчиках фестивалю будуть проходити конкурси 3D-мапінгу, позаконкурсні проекти у супроводі живої музики, масштабні світлові шоу, шоу віджеїв, виставки робіт сучасних українських художників, які працюють зі світлом, численні світлові інсталяції і скульптури в міському просторі. Локаціями Kyiv Lights Festival стануть Контрактова площа, Поштова площа біля Річкового вокзалу, Михайлівська площа та Андріївський узвіз.

До міжнародного конкурсу 3D-мапінгу і віджеїнгу запрошуються відео-художники з усього світу. Роботи учасників конкурсної програми Kyiv Lights Festival оцінюватиме міжнародне журі: директор фестивалю Visual Brasil, багаторазовий переможець конкурсів віджеїнгу по всьому світу Рікардо Кансадо, відеохудожник, програміст і дизайнер інтерактивних медіа Нікола Павоне, голова Асоціації проекційного мапінгу Японії Мичиюкі Ішита, а також Яніна Пруденко, куратор Відкритого архіву українського медіа-арту, куратор "Нової художньої школи", яка спеціалізується на викладанні медіа-арту в Україні.

Крім основних призерів фестивалю, за допомогою голосування глядачів буде визначений володар "призу глядацьких симпатій". Загальний призовий фонд конкурсу становить 125 000 грн.

Організаторами Kyiv Lights Festival виступили івент-агентство НЕБО, яке за 9 років роботи отримало більше 40 нагород на профільних конкурсах; студія Front Pictures, всесвітньо відома своїми рішеннями для масштабних візуальних шоу; компанія Enjoy! Media, яка з 2010-го року займається продюсуванням Джамали, переможниці "Євробачення - 2016".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-