Євробачення: Кириленко вважає неприйнятним вимагати від Києва рішень на догоду Росії

Євробачення: Кириленко вважає неприйнятним вимагати від Києва рішень на догоду Росії

Відео
Укрінформ
РФ може замінити учасника Євробачення на такого, що не порушував українських законів. А вимагати від України порушувати власне законодавство на догоду Росії є неприйнятним.

На цьому в ефірі Українського радіо наголосив віце-прем’єр-міністр В'ячеслав Кириленко, якого цитує його прес-служба. 

"Я можу ще раз повторити, що Росія може взяти участь у "Євробаченні-2017" у Києві, але якщо буде такий учасник, який не порушував українське законодавство. І, я думаю, точно таке рішення ухвалила би Франція, Німеччина, Британія, Польща чи будь-яка інша країна - член Європейської мовної спілки. А вимагати від України безпрецедентних рішень на догоду Росії і в порушення власного законодавства та, до речі, норм міжнародного права є безпрецедентним і неприйнятним", - зазначив Кириленко, коментуючи інформацію щодо можливості санкцій Європейської мовної спілки проти України через заборону в'їзду для російської співачки на Євробачення.

Водночас Кириленко наголосив, що Україна дотримується не лише своїх законів, а й міжнародних.

"Російська учасниця Юлія Самолова, на жаль, порушила українське законодавство, виступаючи в анексованому Криму. Але Україна, коли мова йде про Крим, базується на всіх рішеннях усіх міжнародних організацій, і жодна міжнародна організація в світі не визнала анексії Криму. Тому ми не лише наше українське законодавство захищаємо, але й дотримуємося норм міжнародного права і захищаємо статус цього міжнародного права в Україні", - наголосив він.

Віце-прем’єр-міністр ще раз повторив: якщо Росія приїде на пісенний конкурс з іншим учасником, то йому разом з делегацією, як і решті делегацій, буде забезпечено безпеку, нормальний прийом і перебування. В іншому випадку Україна проведе Євробачення для 42 країн. 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Актуально

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-