Місцеві вибори: НАЗК попереджає про можливі затримки зі спецперевірками

Місцеві вибори: НАЗК попереджає про можливі затримки зі спецперевірками

Укрінформ
НАЗК попереджає про можливі затримки із опрацюванням запитів на проведення спецперевірок, оскільки через встановлення результатів місцевих виборів їх кількість зросла у чотири рази.

Як передає Украінформ, про це йдеться у повідомленні на сайті НАЗК.

"У грудні до НАЗК надійшло 3406 запитів на отримання інформації для проведення спеціальної перевірки, з яких 2608 уже опрацьовані, що у понад 4 рази перевищує відповідний показник за грудень 2019 року (827 спецперевірок). Суттєве зростання кількості запитів пов’язане із встановленням результатів місцевих виборів. Адже спецперевірка, зокрема проводиться стосовно обраних на посади в органах місцевого самоврядування, які передбачають зайняття відповідального або особливо відповідального становища, або посади з підвищеним корупційним ризиком», – пояснили у НАЗК.

Читайте також: За підсумками місцевих виборів порушили 1208 справ - Клименко

Як повідомлялося, до посад, які передбачають зайняття відповідального або особливо відповідального становища, або посад з підвищеним корупційним ризиком, в органах місцевого самоврядування, зокрема відносяться заступники міських, сільських, селищних голів; заступники голів районних, районних у містах рад; секретарі міських, сільських, селищних рад.

НАЗК є одним із 10 державних органів, що здійснюють спеціальну перевірку осіб, які претендують на високі посади. У межах спецперевірки НАЗК перевіряє: наявність відомостей про претендента на посаду в Єдиному державному реєстрі осіб, які вчинили корупційні або пов’язані з корупцією правопорушення (так званий «Реєстр корупціонерів»); достовірність відомостей, зазначених особою у декларації за минулий рік.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-