ЦВК оголосила переможця виборів мера у Кривому Розі

ЦВК оголосила переможця виборів мера у Кривому Розі

Укрінформ
Центральна виборча комісія офіційно повідомила результати повторного голосування на виборах міського голови Кривого Рогу і підтвердила перемогу кандидата від партії "Опозиційна платформа - За життя" Костянтина Павлова.

Як передає Укрінформ, результати повторного голосування з виборів Криворізького міського голови ЦВК оприлюднила на своїй сторінці у Фейсбуці.

“За даними ТВК, Павлов Костянтин обігнав опонента, отримавши 56,96 % голосів виборців (97 591 голос)”, - йдеться в повідомленні.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 6 грудня, в місті Кривий Ріг відбулося повторне голосування на виборах міського голови.

Читайте також: Хто може стати мером Кривого Рогу: дані екзитполів

До виборчого бюлетеня було включено Дмитра Шевчика (“Слуга народу”) та Костянтина Павлова (“Опозиційна платформа – За життя”), які 25 жовтня отримали 25,94% та 9,15% голосів відповідно. Чинний міський голова, кандидат Юрій Вілкул (Блок Вілкула “Українська перспектива”) за результатами голосування 25 жовтня отримав найбільшу підтримку виборців (44,96%), але він відмовився від участі в повторному голосуванні. Власне рішення кандидат пояснив станом здоров’я, одночасно закликавши підтримати висуванця “Опозиційної платформи – За життя” Костянтина Павлова.

Читайте також: На повторних виборах у Кривому Розі зафіксували 92 порушення – ОПОРА

Таким чином, виборці Кривого Рогу обирали між кандидатами, які отримали другий і третій результат за результатами голосування на місцевих виборах 25 жовтня 2020 р.

Криворізька міська ТВК призначила повторне голосування на виборах міського голови зі значним порушенням строків, встановлених Виборчим кодексом (12 листопада замість 6 листопада). Недотримання строків встановлення результатів було пов’язано у судовими оскарженнями можливих порушень виборчого законодавства з боку довірених осіб кандидата Дмитра Шевчика (“Слуга народу”). Більшість позовів представники кандидата програли у судах, включаючи апеляційні інстанції, але у одній зі справ суд зобов’язав міську ТВК розглянути скаргу довіреної особи кандидата. Після завершення судових процесів повторне голосування було призначено, і кандидати отримали можливість законно агітувати за себе.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-