Вибори у Ради були вільними і конкурентними - спецкоординатор місії ОБСЄ

Вибори у Ради були вільними і конкурентними - спецкоординатор місії ОБСЄ

Укрінформ
Позачергові парламентські вибори 21 липня були вільними і конкурентними і продемонстрували повагу до фундаментальних прав і свобод громадян в Україні.

Про це заявив Спеціальний координатор і керівник місії короткострокових спостерігачів ОБСЄ Ілкка Канерва на пресконференції у Києві у понеділок, 22 липня, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Позачергові парламентські вибори в Україні 21 липня продемонстрували повагу до фундаментальних прав і свобод. Виборча кампанія була конкурентною, з великою кількістю кандидатів, які представляли широкий спектр політичних партій, хоча траплялися певні порушення, переважно у мажоритарних округах. Загалом учасники виборчого процесу діяли компетентно і ефективно попри обмежений час для підготовки до виборів", - сказав Канерва.

Він зазначив, що голосування було прозорим і добре організованим, з дотриманням необхідних процедур, підрахунок голосів також відбувається прозоро.

Канерва нагадав, що Венеційська комісія рекомендувала збільшити прозорість фінансування виборчого процесу в Україні, однак і під час дострокових парламентських виборів продовжувалися спроби вплинути на волевиявлення виборців за допомогою фінансових механізмів.

Читайте також: Спостерігачі CANADEM задоволені виборами у Раду

Спецкоординатор ОБСЄ також констатував, що попри диверсифікованість ринку ЗМІ в Україні, насправді він поділений за лініями політичного впливу, що також позначається на волевиявленні українців.

Загалом Канерва відзначив, що спостерігачі ОБСЄ були вражені жагою українців до змін, що підтверджується результатами голосування.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-