Експерти констатують низьку активність виборців

Експерти констатують низьку активність виборців

Фото
Укрінформ
У першій половині дня 21 липня спостерігачі зафіксували низьку активність виборців, які взяли участь у позачергових парламентських виборах.

Про це на пресконференції "Національний екзитпол 2019 – парламентські вибори" в Укрінформі заявив голова Наглядової ради Національного екзитполу 2019 Євген Бистрицький.

"Особливого наповнення виборчих дільниць ми не спостерігаємо, будемо сподіватися, що до кінця дня буде більше наповнення дільниць для голосування. Ми помітили, що виборці виходять з дільниць достатньо оптимістичними, вільно спілкуються, відмов мало", - повідомив Бистрицький.

За його словами, виборці зазвичай не відмовляють інтерв’юерам екзитполу.

Пресконференція "Національний екзитпол’2019 - парламентські вибори" в Укрінформі / Фото: Тарасов Володимир, Укрінформ

"У середньому з 10 опитаних виборців — одна відмова. Мотивують - або "немає часу", або просто людина не звертає увагу на інтерв’юерів", - сказав Бистрицький.

Він зауважив, що екзитпол проводиться у штатному порядку.

Читайте також: Дані Національного екзитполу оголосять о 20.00 в Укрінформі

"Важливо, щоб екзитпол проходив відповідно до міжнародних стандартів. На цих виборах це надзвичайно важливо, бо є передбачення, що кілька партій змагатимуться між собою та вимагатимуть дотримання точності підрахунків голосів, щоб пройти у парламент і подолати прохідний бар’єр", - зазначив Бистрицький.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-