ОПОРА розповіла про технологію

ОПОРА розповіла про технологію "двійників" на виборах

Укрінформ
Ознаки системного застосування технології «двійників» на позачергових парламентських виборах найбільше виявлено у партії "Слуга Народу", меншою мірою це стосується партії "Голос".

Про це повідомляє Громадянська мережа ОПОРА.

"Виборчі політичні технології залишаються незмінними протягом багатьох електоральних циклів. Зокрема використання технології участі у виборчих перегонах кандидатів або організацій «двійників» має довгу, але повторювану історію не лише в Україні. Ознаки системного застосування технології «двійників» найбільше прослідковується у партії "Слуга Народу". Набагато меншою мірою це стосується партії "Голос". Всі інші випадки є епізодичними і мають локальний характер", - йдеться у повідомленні.

Зазначається, що ОПОРА провела аналіз серед усіх зареєстрованих кандидатів в одномандатних округах на парламентських виборах.

"Виявлено, що 93 кандидати у своїх біографічних відомостях вказали про приналежність до організацій, назви яких дублюють назви політичних партій. Також у 24 округах балотуються кандидати, написання імен, прізвищ чи навіть по батькові яких повністю ідентичні", - зазначили в ОПОРІ.

Читайте також: ОПОРА звернулась до поліції через незаконну агітацію мера Франківська

Там наголосили, що проблема полягає в тому, що виборче чи суміжне законодавство прямо не класифікує такі випадки як порушення.

"Безпрецедентний масштаб застосування технології «двійників» на позачергових парламентських виборах 2019 року в Україні вказує на гостру потребу вироблення правових та адміністративних рішень, щоб громадяни мали можливість робити вільний вибір в умовах інформованої позиції", - наголосили в ОПОРІ.

Як повідомлялося, в Україні 21 липня відбудуться позачергові парламентські вибори. ЦВК зареєструвала понад три тисячі кандидатів-мажоритарників та 22 політичні партії, за виборчими списками яких до Верховної Ради балотуються понад 2,5 тисячі кандидатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-