ЦВК зареєструвала блогера Шарія кандидатом у депутати

ЦВК зареєструвала блогера Шарія кандидатом у депутати

Укрінформ
Центральна виборча комісія зареєструвала відеоблогера Анатолія Шарія та Євгенія Євтухова, включених до списку "Партії Шарія", кандидатами у народні депутати України на позачергових парламентських виборах 21 липня.

Відповідні рішення ухвалено на засіданні ЦВК у вівторок на виконання ухвал Верховного суду, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Так, ЦВК на виконання постанови Верховного суду від 30 червня зареєструвала відеоблогера Шарія, включеного до виборчого списку під № 1 "Партії Шарія", кандидатом у народні депутати в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових парламентських виборах.

Також Центрвиборчком зареєстрував Євгенія Євтухова, включеного до виборчого списку під № 5 "Партії Шарія", кандидатом у народні депутати в загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових парламентських виборах.

Як повідомляв Укрінформ, 24 червня ЦВК, відповідно до постанови № 1270, відмовила в реєстрації кандидатами у народні депутати України відеоблогеру Анатолію Шарію та Євгенію Євтухову, включеним до виборчого списку політичної партії "Партія Шарія" під №1 та № 5 відповідно, у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі на позачергових парламентських виборах 21 липня.

Читайте також: ЦВК на вимогу суду зареєструвала Клюєва кандидатом у депутати

Причиною відмови у ЦВК назвали недотримання вимог Конституції України та закону щодо проживання в Україні протягом останніх п’яти років на день проведення позачергових виборів народних депутатів України 21 липня 2019 року.

Відеоблогер та колишній журналіст Шарій відомий своєю проросійською позицією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-