Саакашвілі назвав кандидатів до Ради від своєї партії

Саакашвілі назвав кандидатів до Ради від своєї партії

Відео
Укрінформ
Лідер партії “Рух нових сил” екс-президент Грузії Міхеіл Саакашвілі представив кандидатів у депутати до Верховної Ради від своєї політичної сили.

Їх представлення відбулося під час прес-конференції Саакашвілі у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

До першої десятки списку ввійшли Міхеіл Саакашвілі, Давид Сакварелідзе, Олесь Доній, Наталія Жукова, Володимир Лановий, Олена Терещенко, Дмитро Булах, Ганна Соломатіна, Олег Михайлик і Ігор Черняк.

Загалом "Рух нових сил" оприлюднив список зі ста претендентів.

Водночас Саакашвілі, відповідаючи на запитання кореспондента Укрінформу про те як, він збирається вирішувати питання з законодавчою вимогою до кандидата щодо необхідності 5-річного терміну проживання в Україні, заявив: якщо Центральна виборча комісія відмовиться реєструвати його кандидатом у народні депутати, не виключено, що він подасть позов до суду.

«Є прецеденти в українському законодавстві, коли якщо людина відсутня з поважних причин, а у моєму випадку це всім зрозуміло… Президент Зеленський, і я йому дуже вдячний за це, скасував указ свого попередника і визнав тим самим, що це (видворення Саакашвілі з України - ред.) було незаконним. Якщо це було незаконним, то моя відсутність теж була незаконною. А в такому разі вона була поважна. Тобто, якщо ЦВК мене не буде реєструвати, то я сподіваюся, що суд це питання вирішить», - сказав Саакашвілі.

Якщо ж законодавчо все ж не буде передбачено умов, за яких він зможе стати народним депутатом, Саакашвілі допомагатиме своїй політичній силі.

«У будь-якому випадку це «Рух нових сил Міхеіла Саакашвілі», і я буду допомагати цим людям. Я вважаю, що це мій обов’язок, щоб ці люди були в парламенті», - заявив він.

Зауважимо, прес-конференція Саакашвілі відбувається просто неба на Рибальському мосту на Подолі у Києві.

Читайте також: ВРП звільнила суддю, яка відпустила Саакашвілі з-під арешту

Як повідомляв Укрінформ, позачергові парламентські вибори мають відбутися в Україні 21 липня.

Як відомо, згідно із затвердженим ЦВК Календарним планом основних організаційних заходів з підготовки та проведення позачергових виборів народних депутатів України 21 липня, термін висування кандидатів у народні депутати України політичними партіями закінчився 10 червня.

Висування кандидатів у депутати шляхом самовисування триватиме до 20 червня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-