Вибори до Ради: які партії долають 5-відсотковий бар’єр

Вибори до Ради: які партії долають 5-відсотковий бар’єр

Опитування
Укрінформ
Чотири партії наразі мають шанси подолати 5-відсотковий бар’єр для проходження до Верховної Ради на майбутніх позачергових виборах - "Слуга народу", "Опозиційна платформа "За життя", "Європейська солідарність" та "Батьківщина".

Про це розповіла голова правління Українського інституту соціальних досліджень імені Олександра Яременка Ольга Балакірєва під час презентації даних роллінгового дослідження громадської думки за минулий тиждень, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Упевнено до парламенту проходять лише чотири політичні сили: "Слуга народу" з показником 43,1 % (серед тих респондентів, хто визначився зі своїми політичними симпатіями — ред.), "Опозиційна платформа "За життя" з показником 11,7 %, "Європейська солідарність" - 9,2 % та "Батьківщина" - 9,1 %", - зазначила вона.

Також експерт підкреслила, що суттєва динаміка зростання рейтингу спостерігається у партії Святослава Вакарчука "Голос", за яку готові проголосувати 4,9 % респондентів.

Крім того, за даними результатів опитування, партія Ігоря Смешка набирає 4,7 %, "Громадянська позиція" Анатолія Гриценка — 3,6 %.

Інші партії набирають менше 3 %.

Читайте також: До Верховної Ради проходять п'ять партій

У свою чергу директор центру "Соціальний моніторинг" Дмитро Дмитрук пояснив, що роллінгове дослідження було проведено минулого тижня і вказані дані є даними станом на 7 червня. За його словами, було опитано 1000 респондентів, похибка — 2,2 %.

Як повідомлялося, позачергові парламентські вибори відбудуться в Україні 21 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-