Партія

Партія "Слуга Народу" затвердила передвиборчу програму

Документ
Укрінформ
Скасування недоторканності, відкликання депутатів і відповідальність за незаконне збагачення - такі основні положення передвиборчої програми, яку затвердила партія "Слуга Народу".

Про це Укрінформу повідомила прес-служба партії.

"Політична партія "Слуга Народу" затвердила програму, з якою піде на позачергові парламентські вибори. Відповідне рішення було ухвалене делегатами з’їзду, який відбувся 9 червня у ботанічному саду в Києві", - йдеться в повідомленні.

За словами голови партії Дмитра Разумкова, першочерговими завданнями фракції партії у парламенті буде скасування депутатської недоторканності, запровадження механізмів відкликання депутатів, надання можливості громадянам впливати на рішення влади через референдуми, встановлення відповідальності для чиновників за незаконне збагачення, впровадження обов'язкової конфіскації майна корупціонерів тощо.

Також Разумков сказав, що перемога Володимира Зеленського на виборах президента – лише перша хвиля змін, яких потребує суспільство.

"Сьогодні ми запускаємо другу хвилю – ведемо до парламенту чесних і порядних людей, які готові служити народу, а не власній кишені чи олігархічним кланам", – заявив Разумков.

Третя хвиля змін, додав він, – це формування професійного уряду народної довіри, перезавантаження виконавчої влади та правоохоронних органів. Усе це потрібно для того, щоб побудувати країну, "в якій хочеться жити і яку ми залишимо у спадок своїм нащадкам".

Читайте також: Перша двадцятка "Слуги народу"

"Це країна, де держава – не господар людини, а сервіс та інструмент суспільства. Де економіка вільна від бюрократів, рейдерів, адміністративного тиску. Де Роттердам – це місто для закордонних поїздок, а не олігархічна схема, на якій наживаються "бізнесмени". Де влада – очищена, оновлена та відповідальна. Де люди беруть безпосередню участь в управлінні державою й жодні важливі рішення не ухвалюються без волі народу", – підсумував Разумков.

За його словами, програма "Слуги Народу" дуже амбітна й відображає пріоритети політики, яку партія проводитиме у Верховній Раді та уряді.

Як повідомляв Укрінформ, у неділю, 9 червня, на з'їзді партії "Слуга народу" було озвучено 100 прізвищ кандидатів зі списку партії "Слуга народу". Також були представлені претенденти в кандидати по декількох мажоритарних округах.

Голова партії "Слуга народу" Дмитро Разумков на прес-конференції після з'їзду політсили запевнив, що кандидатами у народні депутати по списку партії чи в мажоритарних округах від політсили "Слуга народу" не будуть чинні або колишні парламентарії.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-