Рада може почати розгляд Виборчого кодексу наступного тижня

Рада може почати розгляд Виборчого кодексу наступного тижня

Укрінформ
Верховна Рада планує наступного тижня перейти до розгляду у другому читанні проекту Виборчого кодексу, а також законопроекту, що передбачає норму про імпічмент Президенту.

Про це Голова Верховної Ради Андрій Парубій сказав, закриваючи вечірнє засідання парламенту у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Вже є рішення Регламентного комітету про законопроект щодо тимчасових слідчих комісій (документ передбачає запровадження процедури імпічменту Президенту - ред.). Це означає, що наступного вівторка ми зможемо перейти до розгляду закону про ТСК і розглянути його. Після цього зможемо перейти до Виборчого кодексу про відкриті списки. Це наші ключові завдання на наступний тиждень»,- зазначив Парубій.

Як повідомляв Укрінформ, 25 квітня Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроект 1098 "Про тимчасові слідчі комісії і тимчасові спеціальні комісії Верховної Ради України". Ним пропонується урегулювати правовий статус і порядок діяльності тимчасових слідчих комісій, тимчасових спеціальних комісій, а також передбачена норма про імпічмент.

29 травня Президент Володимир Зеленський подав до Верховної Ради законопроект про імпічмент як про окрему процедуру.

Читайте також: ВР призначила за своєю квотою члена Нацради з питань телерадіомовлення

Проект Виборчого кодексу, що передбачає запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими партійними списками на виборах народних депутатів, а також зміну виборчої системи на місцевих виборах (№ 3112-1), ухвалений 7 листопада 2017 року у першому читанні. До нього подано понад 4000 правок.

29 травня профільний комітет ВР рекомендував парламенту розглянути проект Виборчого кодексу в другому читанні.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-