Вибори у Раду: відсьогодні можна змінити місце голосування

Вибори у Раду: відсьогодні можна змінити місце голосування

Укрінформ
Виборці, які потребують тимчасової зміни місця голосування на парламентських виборах, мають зробити це до 15 липня включно.

Про це повідомила голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук у Facebook.

"Сьогодні розпочався виборчий процес з позачергових виборів народних депутатів України. Так само і стартує процес тимчасової зміни місця голосування. Тому кожен охочий скористатися своїм правом проголосувати 21 липня повинен подати заяву до органів ведення державного реєстру виборців і тимчасово змінити місце голосування. Зробити це можна до 15 липня включно", - наголосила вона.

Сліпачук уточнила, що для виборців, виборча адреса яких на тимчасово окупованій території, достатньо лише паспорта з відповідною реєстрацією. Всім іншим громадянам доведеться додати документи, які підтвердять їх перебування в день голосування в тому місці, де вони хочуть проголосувати.

За словами голови ЦВК, більше інформації про те, як змінити місце голосування, виборці можуть дізнатися за посиланням https://www.drv.gov.ua.

Вона також нагадала, що відповідно до пропорційної системи виборці під час голосування отримають два бюлетені - для голосування у загальнодержавному багатомандатному та одномандатному виборчих округах. "Тому якщо будете перебувати за межами свого округу, ви зможете проголосувати лише у загальнодержавному багатомандатному виборчому окрузі", - наголосила Сліпачук.

Читайте також: Стартувала виборча кампанія в Раду

Як повідомлялося, 24 травня в Україні розпочалася виборча кампанія з позачергових виборів народних депутатів.

Президент Володимир Зеленський 20 травня під час інавгураційної промови оголосив про розпуск парламенту. 21 травня він підписав указ про дострокове припинення повноважень парламенту. Указ набув чинності 23 травня після опублікування в "Урядовому кур’єрі".

Позачергові вибори народних депутатів мають відбутися 21 липня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-