Верховний суд поки не отримував скаргу на указ про розпуск Ради — Сліпачук

Верховний суд поки не отримував скаргу на указ про розпуск Ради — Сліпачук

Укрінформ
У Верховному суді поки що немає зареєстрованого позову або скарги на указ Президента про розпуск Верховної Ради та призначення позачергових парламентських виборів.

Про це заявила голова Центральної виборчої комісії Тетяна Сліпачук під час брифінгу у четвер, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наскільки відомо нам, станом на 19 хвилин тому офіційно немає зареєстрованого у Верховному суді України скарги, подання, позову, цієї інформації. Тобто я не коментую на зараз", - сказала Сліпачук.

Водночас вона наголосила, що відповідно до чинного законодавства немає підстав для того, щоб зупинити підготовку проведення виборів.

"Виборчий процес є невідворотним", - підкреслила голова ЦВК.

Читайте також: Указ про розпуск Ради оскаржили у Верховному суді

Як повідомляв Укрінформ, вранці 23 травня координатор громадянського руху "Спільна справа" Олександр Данилюк заявив, що його організація оскаржила у Верховному суді указ Президента про розпуск Ради.

Президент Володимир Зеленський 20 травня під час інавгураційної промови оголосив про розпуск парламенту. У вівторок, 21 травня, Зеленський підписав указ про дострокове припинення повноважень парламенту. У четвер, 23 травня, указ набув чинності після опублікування в “Урядовому кур’єрі”.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-