ОБСЄ визнала вибори президента України конкурентними і вільними

ОБСЄ визнала вибори президента України конкурентними і вільними

Укрінформ
Заступник міністра закордонних справ України Сергій Кислиця прийняв Директора Бюро з демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ Інгібйорг Гісладоттір та представників Міжнародної місії зі спостереження за президентськими виборами 2019 року в Україні.

Про це повідомляє прес-служба МЗС.

"Директор БДІПЛ Інгібйорг Гісладоттір привітала українську сторону з успішною організацією виборчого процесу відповідно до міжнародних зобов’язань України та національного законодавства в сфері виборів", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, Гісладоттір підкреслила, що відповідно до оцінок Міжнародної місії вибори Президента України 2019 року були конкурентними та супроводжувались повагою до фундаментальних свобод.

Водночас Місія зафіксувала, що вибори відбувалися на тлі постійних викликів територіальній цілісності України в умовах збройного конфлікту на сході країни та незаконної анексії Кримського півострова Російською Федерацією.

Читайте також: Американські спостерігачі назвали зразковими вибори в Україні

Зокрема, Кислиця подякував представникам найавторитетнішої та найчисельнішої Міжнародної місії зі спостереження за виборами у складі Бюро з демократичних інститутів та прав людини (БДІПЛ) ОБСЄ, Парламентської асамблеї ОБСЄ, Парламентської асамблеї Ради Європи, Європейського парламенту та Парламентської асамблеї НАТО, за надзвичайно важливу роботу з незалежного та всестороннього моніторингу виборів Президента України. Він також підкреслив, що в Україні визнають виняткову важливість міжнародного спостереження за виборами для подальшого зміцнення демократичних процесів у країні.

Сторони домовилися про подальший розвиток співпраці у сфері демократичних виборів, насамперед у контексті підготовки міжнародного спостереження під час парламентських виборів 2019 року в Україні.

Фото: МЗС.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-