Тимошенко закликає Раду дати можливість Зеленському змінити голів силовиків

Тимошенко закликає Раду дати можливість Зеленському змінити голів силовиків

Укрінформ
Лідер фракції ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко закликала колег по парламенту дати можливість новообраному президенту Володимиру Зеленському змінити керівників силового блоку і уряд, щоб негайно розпочати зміни в Україні.

Про це вона заявила на засіданні Погоджувальної ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Люди не будуть чекати роками після цих виборів президента на зміни, тому нам потрібно повернутися до спільної відповідальності за ці зміни... Тому я хочу звернутися до всіх своїх колег у парламенті, щоб парламент, якому працювати ще півроку, не перетворився на гирі на крилах змін. Треба негайно дати можливість новому президенту поміняти силовиків - генерального прокурора, голову Служби безпеки України, міністра оборони, для того, щоб чітко подивитися, чи новий президент має політичну волю зі своїми новими силовиками притягнути всіх представників діючої влади, які були замішані в корупції за п'ять років, до кримінальної відповідальності. Це буде перший тест на зміни", - сказала Тимошенко.

Читайте також: Разумков про тарифи: цей процес доведеться пройти і Зеленському, і народу

Вона також висловила сумнів у тому, що чинний уряд має працювати ще півроку до парламентських виборів, тому що "це буде та сама політика приниження людей, лобізму корупції і несправедливості".

"Якщо в цього парламенту залишилась хоч крапля совісті, треба дати можливість сформувати новий уряд, який буде жити в абсолютно нових цілях і завданнях. Це буде означати, що невідкладні зміни мусять розпочатися сьогодні, а не завтра чи післязавтра або через півроку. І парламент мусить відіграти в цьому ключову роль. Треба ... дати можливість здійснювати повноваження новому президенту абсолютно по новій концепції змін в Україні", - переконана лідер фракції ВО "Батьківщина".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-