День виборів: в ОПОРІ розповіли, як пройшло голосування

День виборів: в ОПОРІ розповіли, як пройшло голосування

Укрінформ
Повторне голосування на виборах Президента України пройшло без системних порушень у відповідності до норм українського законодавства та міжнародних стандартів.

Про це заявила голова правління Громадянської мережі “ОПОРА” Ольга Айвазовська під час прес-конференції в Укрінформі.

“У цілому ми хочемо оцінити день виборів як такий, що відбувся у безконфліктний спосіб із належним дотриманням норм законодавства про вибори Президента та у відповідності до міжнародних стандартів”, - зазначила вона.

За її словами, системних порушень, які могли би вплинути на кінцевий результат волевиявлення виборців, зафіксовано не було.

Читайте також: ОПОРА: Найвища явка на сході України, найнижча - на заході

“Отже, день виборів пройшов на високому рівні й кількість порушень і тип їхній насправді мало відрізняються порівняно з першим туром виборів, але тенденція є позитивною, тобто відсотково кількість дільниць, на яких зафіксовано нашими спостерігачами порушення, є значно меншою”, - підкреслила Айвазовська.

Як повідомлялося, в Україні 21 квітня проводилося повторне голосування на чергових виборах Президента України.

Для проведення виборів було утворено 199 територіальних виборчих округів та один закордонний виборчий округ, а також близько 30 тисяч дільничних виборчих комісій. За кордоном було утворено 101 виборчу дільницю.

Явка виборців становила 62,07%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-