Джемілєв: На виборах Президента голосує 3,5 тисячі кримчан

Джемілєв: На виборах Президента голосує 3,5 тисячі кримчан

Відео
Укрінформ
На виборах у другому турі голосування беруть участь близько 3,5 тисяч жителів окупованого Криму і Севастополя, включаючи тих, хто живе на материковій Україні. Безпосередньо виїхали з півострова з метою проголосувати близько 800 осіб.
Про це телеканалу Прямий повідомив лідер кримських татар Мустафа Джемілєв.

"Там складна ситуація. Тому що людям, щоб проголосувати, потрібно виїжджати двічі: приїхати, зареєструватися, потім поїхати, знову приїхати. Величезні черги. І також великі ризики... Тому великого числа виборців з окупованого Криму ми не очікуємо. Я знаю статистику. Десь 3500 осіб, вихідців з Криму, в тому числі і ті, які тут... З Криму безпосередньо, по-моєму, виїхали десь 700-800 людей", - розповів Джемілєв.

Наприклад, зазначив він, сьогодні його дружина Сафінар Джемілєва спеціально виїхала з Криму, щоб взяти участь в голосуванні.

"До речі, моя дружина якраз в зв'язку зі смертю матері виїхала до Криму, але сьогодні вона перебуває в Херсоні, проголосує, а потім знову повернеться до Криму", - повідомив Джемілєв.

Як повідомлялося, сьогодні, 21 квітня, в Україні відбувається повторне голосування на чергових виборах Президента України.

Читайте також: Джемілєв проголосував у другому турі президентських виборів

До виборчого бюлетеня включено двох кандидатів, які за підсумками першого туру виборів 31 березня одержали найбільшу кількість голосів, - шоумена Володимира Зеленського та чинного Главу держави Петра Порошенка.

Для проведення виборів утворено 199 територіальних виборчих округів та один закордонний виборчий округ, а також близько 30 тисяч дільничних виборчих комісій. За кордоном працюватиме 101 виборча дільниця.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-