У Берліні голосують активніше, ніж у першому турі

У Берліні голосують активніше, ніж у першому турі

Фото
Укрінформ
Голосування в Берліні зранку проходить активніше, ніж у першому турі, збільшено склад виборчої комісії, до того ж у списку внесено додатково майже 250 громадян.
Про це з виборчої дільниці повідомляє кореспондент Укрінформу.

«У нас до 16 людей збільшено комісію у зв'язку з тим, що дуже великий округ. До списків унесено цього разу 17030 осіб, минулого разу було 16 725», - розповів голова виборчої комісії Валерій Сірик.

За його словами, збільшено список як через те, що очікуються люди з відкріпними талонами, так і ті громадяни України, які живуть у Німеччині, але з якихось причин не були внесені в списки в першому турі.

Так, прийшли віддати свій голос з Ужгорода Дмитро та Мирослава. Їхня дочка бере участь у міжнародних спортивних змаганнях зі спортивних бальних танців, які проходять у німецькій столиці. «Взяли відкріпний талон, як свідомі громадяни; це дуже проста процедура, усього півгодини часу. Минулого разу, у першому турі 3 тижні тому, голосували в Македонії», - розповідають батьки.

Ганна приїхала з Вінниці. «Це дуже важливо, це – обов'язок кожного громадянина України напевно. Важкий вибір, потрібно щось робити, не можна залишатися байдужими», - каже вона.

Більш активно у першій половині дня йдуть й українці Німеччини.

Голосування у Берліні/ Фото Ольги Танасійчук

Семен Клейман, голова Клубу ветеранів війни Берліна, та його дружина Людмила Любинська живуть у ФРН понад 20 років. Не пропустили, за їх словами, жодних виборів, які проходили на Батьківщині за ці роки. «Прийшли, щоби голосувати за Незалежність України. Завжди приходили проголосувати, ми переживаємо за Україну, хочемо, щоби Україна була вільною, демократичної та кращою країною Європи», - кажуть ветерани.

Ніколи не пропускала жодних виборів також родина Валентини Євтушенко, яка живе в Потсдамі, земля Бранденбург. «Ми – за демократичну, європейську Україну. Дуже переживаємо», - каже Валентина, яка веде активну волонтерську роботу.

З Лейпцига приїхали 8 українців. Як завжди, з прапором та новиною. «Діти української школи Лейпцигу взяли участь у міжнародній акції «Миротворча писанка», ініційованою Радою українських жінок. Діти робили писанки, які будуть освячені в четвер в Києві та будуть передані на передову як обереги від дітей з любов'ю та побажаннями перемоги та мирного неба над Україною», - лідер українців Лейпцига (Тюрінгія) Оксана Макагон.

Одним з перших проголосував настоятель храму святого апостола Андрія Первозваного (УПЦ Київського патріархату) отець Олег Полянко. «Сподіваюся, що майбутній Президент об'єднає усю націю як єдиний народ і покаже нам, що тільки в цьому – наше майбутнє щасливе життя», - каже отець Олег. «Кожна людина, кожна родина хоче добробуту, хоче гарного життя, достойної роботи, можливості народити та виховати гарних дітей. У цьому щастя, а не в посаді та золотих прикрасах, не у земній славі, а у любові. Якщо ми будемо так дивитися, то всі політичні пристрасті стануть на належне їм місце», - зазначив священнослужитель.

Читайте також: На паризькій дільниці очікують більшу явку в другому турі виборів Президента України

Як повідомляв Укрінформ, 21 квітня в Україні відбувається повторне голосування на чергових виборах Президента України.

Голосування триватиме з 8 до 20 години, на закордонних виборчих дільницях проводитиметься за місцевим часом країни перебування.

До виборчого бюлетеня включено двох кандидатів, які за підсумками першого туру виборів 31 березня одержали найбільшу кількість голосів, - шоумена Володимира Зеленського та чинного главу держави Петра Порошенка.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-