На Хмельниччині на кількох виборчих дільницях бракує скриньок для голосування

На Хмельниччині на кількох виборчих дільницях бракує скриньок для голосування

Фото
Укрінформ
На трьох виборчих дільницях Хмельниччини виборці голосуватимуть з однією стаціонарною виборчою скринькою, ще на одній дільниці спостерігач ОПОРи домігся встановлення другої скриньки.
Про це інформує сайт ГМ "Опора".

“На дільницях №680760, що у с. Тимків Новоушицького району (ТВО №193), №680307 в с. Слобідка-Шелехівська Деражнянського району (ТВО №191) та №681278 в с. Виноградівка Ярмолинецького району (ТВО №192) наявні по одній стаціонарній скриньці для голосування”, - сказано в повідомленні.

Як пояснили члени дільничної виборчої комісії у Виноградівці, другу скриньку не поставили, оскільки не мали чим її опломбувати.

Водночас на дільниці №680452, що в с. Зубарі Ізяславського р-ну (ТВО №189), комісія не хотіла виставляти другу скриньку, оскільки в них мало виборців, проте спостерігач ОПОРи наполіг усунути порушення, тож комісія виконала вимоги закону.

Відповідно до ч. 4 ст. 74 Закону України «Про вибори Президента України» кожна виборча дільниця забезпечується необхідною кількістю виборчих скриньок – великих (стаціонарних) та малих (переносних). Виборчі скриньки мають розміри і виготовляються з прозорого матеріалу, що визначається Центральною виборчою комісією. Мала виборча дільниця повинна мати не менше двох великих та двох малих виборчих скриньок, середня – не менше трьох великих і двох малих скриньок, велика – не менше чотирьох великих і трьох малих скриньок.

Читайте також: На паризькій дільниці очікують більшу явку в другому турі виборів Президента України

Виборчі скриньки встановлюються у приміщенні для голосування так, щоб виборці при підході до них мали можливість проходити через кабіни (кімнати) для таємного голосування.

Фото: www.oporaua.org

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-