Результати виборів можуть бути несподіваними для соціологів - Парубій

Результати виборів можуть бути несподіваними для соціологів - Парубій

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій припускає, що результати другого туру виборів Президента України можуть бути несподіваними для соціологів.

Про це він заявив у інтерв'ю інтернет-виданню Цензор.НЕТ.

“Подивимося на результати голосування у неділю (21 квітня - ред.). Так, я знаю, що дуже багатьох пригнічують опитування, які оприлюднюються. Але люди будуть робити свій вирішальний, остаточний вибір у неділю. Поважаймо цей вибір. Я можу сказати, що вибір може бути несподіваний для всіх соціологів. Як і в першому турі був несподіваним для багатьох соціологів”, - сказав Парубій.

Він уточнив, що таке припущення робить на підставі того, що “людина, заходячи на виборах у кабінку для голосування, проявляє певний, як правило, вищий рівень відповідальності”.

“Я це бачив на дуже багатьох виборах. Так, є дуже великий емоційний сплеск, незадоволення багатьма речами, які відбувалися, багатьма діями. Але коли йтиметься про долю держави, і не тільки в найближчі п'ять років, я розраховую, що для багатьох українців це відчуття відповідальності перекреслить симпатії чи антипатії до того чи іншого кандидата”, - пояснив Голова ВР.

Читайте також: Парубій упевнений, що наступного тижня Рада прийме мовний закон

Водночас він розраховує, що розуміння виборцями того, що від їхнього вибору залежить те, за яким стратегічним напрямком розвиватиметься держава найближчими роками, “візьме верх над всіма емоційними — інколи щирими, інколи нав’язаними через телевізор імпульсами”.

Як повідомляв Укрінформ, 31 березня 2019 року відбулися чергові вибори Президента України.

Читайте також: Зеленський представив свою команду

7 квітня 2019 року Центральна виборча комісія оголосила остаточні результати першого туру виборів, згідно з якими до другого туру вийшли шоумен Володимир Зеленський та чинний глава держави Петро Порошенко. За офіційними даними, за Зеленського проголосували 30,24% виборців, а за Порошенка — 15,95%.

Другий тур відбудеться 21 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-