Дебати: поліції більше, ніж на Лізі Чемпіонів

Дебати: поліції більше, ніж на Лізі Чемпіонів

Вибори Президента
Укрінформ
Дехто уже продає квитки на «гладіаторський поєдинок» кандидатів в президенти України по… 10 000 гривень!

19 квітня, о 19:00 на НСК “Олімпійський” відбудуться довгоочікувані дебати. Принаймні, поки що ніхто не відмовився. На цю подію завітає голова спостерігачів Європарламенту Ребекка Гармс (Німеччина, група "зелених"). Утім вразило ось що: на сайті продажу квитків Kontramarka.ua пропонують місце на трибуні за... 10 тисяч гривень. Ні, вам не здалося. Саме за 10 тисяч. У вартість входять напої і закуски. А гроші від продажу будуть перераховані в благодійний фонд “Таблеточки”.

Укрінформ вже писав, що відомо про дебати станом на 17 квітня. (Детальніше про це ТУТ). Станом на сьогодні мало що змінилося. Утім прояснилися певні деталі. Зокрема, чи є в наявності квитки, як прихильники обох кандидатів ділитимуть між собою трибуни, хто займеться “картинкою” зі стадіону й так далі.

Тож зібрали наявну на 18:00 інформацію про завтрашні дебати на “Олімпійському”.

Нові деталі переговорів між штабами Порошенка та Зеленського

Штаби кандидатів у Президенти погодили час та місце дебатів на НСК "Олімпійський". Про це увечері 17 квітня повідомив на своїй сторінці у Фейсбук голова правління НСТУ Зураб Аласанія.

“Штаби домовилися, що сцен буде дві; трибуни ділять не вздовж, а поперек; символіку партій не використовують; артистів з піснями запускають по черзі; квитки ділять навпіл і розповсюджують кожен свої... Час початку концертів - о 16:00, час початку "дебатів" - 19:00", - додав він.

А вже сьогодні пан Аласанія повідомив, що Суспільне допоможе в організації зустрічі кандидатів у президенти на НСК “Олімпійський”: “Суспільне” відповідатиме за режисерське забезпечення та художнє керівництво ефіру агітаційних дебатів кандидатів у президенти Петра Порошенка і Володимира Зеленського, які відбудуться 19 квітня.

Зураб Аласанія
Зураб Аласанія

За його словами, сьогодні штаби кандидатів "вирішили, що рівність доступу до ефіру кожного кандидата може забезпечити тільки суспільний мовник", і Суспільне погодилося "надати необхідну допомогу".

"Люди, які натискають на кнопки і націлюють камери, - дуже важливі, адже глядачі буквально бачать картинку їх очима. В який момент хто з'являється на екрані, під яким ракурсом, чи з'являється взагалі - всі ці художні елементи дуже впливають на сприйняття глядачами інформації", - розповів Аласанія.

Він також додав, що з хвилини на хвилину очікує від Центральної виборчої комісії рішення стосовно зміни постанови 472 про зміну часу Національних дебатів з 20:00 до 21:00 (як є зараз) на одну годину пізніше. Надвечір ЦВК на своєму засідання ухвалила відповідне рішення, змінивши час початку проведення дебатів кандидатів на пост Президента України з 20-ї на 21-у годину.

Утім, навіть попри рішення ЦВК щодо відтермінування дебатів на “Суспільному”, Володимир Зеленський не братиме в них участь. Про це заявив уповноважений представник Зеленського Сергій Кальченко. Що до Петра Порошенка, то за словами речника його штабу Олега Медведєва, Президент намагатиметься встигнути і на стадіон, і на “Суспільне”.

У Зеленського розкупили всі квитки. Скільки залишилося у Порошенка — невідомо

Ще кілька годин тому на сайті debaty2019.org.ua. (той, який Володимир Зеленський рекомендував у своєму відеозверненні з “Олімпійського”. - Авт.) можна було придбати квитки на дебати між кандидатами у президенти Петром Порошенком та Володимиром Зеленським. Тепер же там вивісили напис: «На жаль, усі квитки продані. Дякуємо, що цікавитесь подією».

Окрім продажу квитків на сайті розміщена програма дебатів. Тих, кому пощастило придбати квитки на стадіон, почнуть пускати вже о 16-й годині. За годину почнеться програма перед «головною подією країни цієї весни». А рівно о 19:00 – дебати кандидатів на посаду Президента України.

Натомість у Facebook-події “Дебати кандидатів”, яку створили представники штабу Петра Порошенка продовжують реєструвати охочих відвідати дебати. Для цього лише потрібно заповнити анкету (повне ім’я, телефон, місто) і... чекати дзвінка від волонтерів, які підтвердять вашу реєстрацію.

А що робити тим, хто не встиг отримати квиток?

Тут лише два варіанти. Або спостерігати за дебатами вдома, на м’якенькому дивані, в прямому ефірі національних телеканалів, або прийти під “Олімпійський” - самостійно чи, приєднавшись до маршу “Захисти Україну”, який проводиться за ініціативою громадськості, “без участі будь-яких штабів, адміністрацій чи органів влади”. Про це йдеться на сторінці заходу у Facebook.

Серед організаторів: Стефан Романів (голова Проводу Організації українських націоналістів (бандерівців), Дмитро Ярош (народний депутат), Микола Величкович (народний депутат, Самооборона Майдану), Андрій Левус (народний депутат, Голова Проводу Вільні Люди), Ігор Мазур (керівник УНА-УНСО), Андрій Тарасенко (Правий сектор), Богдан Червак (Голова Організації українських націоналістів (мельниківців), Степан Брацюнь (голова Конгресу українських націоналістів), Сергій Квіт (доктор наук, професор), Володимир В’ятрович (історик, учасник Революції Гідності). А також громадські об’єднання: Молодіжний націоналістичний конгрес — МНК, ГО Автомайдан Тернопіль, Patriot Defence / Захист Патріотів, Babylon'13, Самооборона Майдану, Відсіч, Корпус Захисників Революції Гідності, Асоціація українських правників, УСІ - Українська стратегічна ініціатива, Громадська ініціатива Звільни інформпростір від окупантів - #ВимкниРосійське, Асоціація учасників АТО, сімей загиблих (померлих) військовослужбовців, Антипутінський інформаційний фронт та інші.

“Ми йдемо на НСК "Олімпійський", щоб почути відповіді від кандидатів у президенти на головні питання, які нас турбують: протидія Кремлю, курс НАТО, захист української мови, продовження реформ. Пам’ятайте, акція винятково мирного характеру, не піддавайтеся на провокації. Російський порядок денний не має перемогти ані до, ані після 21 квітня!”, - йдеться у зверненні.

Місце зібрання: Михайлівська площа, 19 квітня, о 14:00.

У поліції звернулися до глядачів та водіїв

Національна поліція вже почала підготовку до проведення дебатів на НСК "Олімпійському" між кандидатами у президенти Петром Порошенком і Володимиром Зеленським. Глядачі, які захочуть прийти на стадіон (а таких на стадіоні очікують близько 70 тисяч) мають дотримуватися певних правил – бути тверезими та не брати з собою речі, що несуть небезпеку іншим. Зокрема поліція вилучатиме у людей будь-які предмети схожі на зброю (або предмети, які можуть бути використані як зброя), продукти харчування (тобто метальні предмети – яйця, овочі, фрукти), газові балончики, петарди та фаєри, а також... вхід на стадіон заборонено п’яним особам, або тих, хто потенційно здатний спровокувати конфлікти, сутички і бійки. Про це повідомив директор департаменту комунікацій МВС України Артем Шевченко.

"Ми працюватимемо над забезпечення правопорядку і безпеки загалом, а тим паче під час дебатів на "Олімпійському", якщо вони будуть у такому незвичному і доволі оригінальному і ризикованому форматі, що може бути вперше. МВС має бути готовим, ми готуємось незалежно від цього", – сказав Шевченко.

Він також додав, що оскільки подібний захід проводитиметься на стадіоні вперше — його охоронятиме величезна кількість правоохоронців. “Можливо, навіть більше, ніж це було під час Ліги чемпіонів. Проте наразі неможливо назвати точну кількість силовиків (у ЗМІ повідомляють про 10 тисяч). За порядок на стадіоні відповідатимуть службовці Нацполіції, Нацгвардії та ДСНС”, - резюмував представник МВС.

Крім того, як повідомляє прес-служба Патрульної поліції України, 19 квітня, 10:00 до 22:00 на прилеглих до “Олімпійського” вулицях діятиме обмеження руху транспорту.

А саме: Троїцька Площа, Площа біля квиткових кас "Палацу Спорта", вул. Еспланадна (від перехрестя з вул. Басейна до вул. Саксаганського), вул. Саксаганського (від перехрестя з вул. Еспланадна до перехрестя з вул. Шота Руставелі), вул. Жилянська (від перехрестя з вул. Велика Васильківська до перехрестя з вул. Шота Руставелі), вул. Шота Руставелі (від перехрестя з вул. Жилянська до перехрестя з вул. Саксаганського), пров. Госпітальний (від НСК "Олімпійський" до пров. Лабораторний), вул. Ділова (від перехрестя з вул. Велика Васильківська до перехрестя з вул. В.Тютюнника), вул. В.Тютюнника (від перехрестя з вул. Ділова до перехрестя з вул. І.Федорова).

Мирослав Ліскович. Київ

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-