ЦВК зобов'язала зібрати до опівночі виборчкоми у “проблемному” окрузі

ЦВК зобов'язала зібрати до опівночі виборчкоми у “проблемному” окрузі

Укрінформ
Окружна виборча комісія територіального виборчого округу № 59 до 24 години 17 квітня має сформувати склад дільничних виборчих комісій з виборів Президента України в межах ТВО №59.
Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Центрвиборчкому.

“ЦВК зобов’язала окружну виборчу комісію територіального виборчого округу № 59 до 24 години 17 квітня 2019 року включно сформувати склад дільничних виборчих комісій з виборів Президента України в межах ТВО № 59 та до 12 години 18 квітня 2019 року включно надіслати Центральній виборчій комісії усі відповідні постанови окружної виборчої комісії”, - йдеться у повідомленні.

У прес-службі пояснили, що ЦВК 16 квітня отримала звернення окружкому територіального виборчого округу № 59, в якому йшлося про неможливість формування складу дільничних виборчих комісій.

Окружком отримав недостатню кількість подань від кандидатів на пост Президента України з кандидатурами до складу дільничних виборчих комісій, а також голові окружної виборчої комісії не було внесено належної кількості пропозицій членами цієї комісії щодо таких кандидатур, повідомили ЦВК з округу №59.

Читайте також: ЦВК дозволила виборчій дільниці в Антарктиді виготовити бюлетені

Така ситуація виникла внаслідок того, що територія вказаного виборчого округу розташована безпосередньо в зоні проведення операції Об’єднаних сил.

Проте ЦВК зазначає, що невнесення у встановлені законом порядку та спосіб кандидатур до складу дільничних виборчих комісій не звільняє окружну виборчу комісію від обов’язку сформувати склад дільничних виборчих комісій відповідного територіального виборчого округу.

У ЦВК наголосили, що відсутність дільничних виборчих комісій унеможливить організацію та проведення повторного голосування 21 квітня 2019, під час другого туру виборів Президента, в окрузі № 59.

Як повідомлялося, у другий тур виборів Президента вийшли шоумен Володимир Зеленський та чинний глава держави Петро Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-