ЦВК дозволила виборчій дільниці в Антарктиді виготовити бюлетені

ЦВК дозволила виборчій дільниці в Антарктиді виготовити бюлетені

Укрінформ
Центральна виборча комісія дозволила виборчій комісії на станції “Академік Вернадський” в Антарктиді виготовити бюлетені для голосування у другому турі виборів Президента України 21 квітня.
Відповідне рішення Центрвиборчком ухвалив на засіданні 17 квітня, повідомили Укрінформу у прес-службі ЦВК.

“Розглянувши відповідне подання, Комісія надала дозвіл дільничній виборчій комісії спеціальної виборчої дільниці № 801052 територіального виборчого округу № 223, утвореної на полярній станції України, виготовити, як виняток, виборчі бюлетені для повторного голосування 21 квітня 2019 року з чергових виборів Президента України безпосередньо цією комісією в кількості 13 штук, що на 0,5 відсотка перевищує кількість виборців, включених до списку виборців на цій виборчій дільниці, за формою і текстом згідно з додатком 1 до постанови ЦВК від 7 квітня 2019 року № 760 "Про текст та колір виборчого бюлетеня для повторного голосування 21 квітня 2019 року з чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року", - йдеться у повідомленні.

Читайте також: ЦВК передала на закордонні дільниці понад 436 тисяч бюлетенів

Окрім того ЦВК внесла зміни до складу окружних виборчих комісій з виборів Президента України для організації підготовки та проведення повторного голосування 21 квітня 2019 року з чергових виборів Президента України.

Також внесено зміни до єдиних кошторисів видатків окружних виборчих комісій 12 територіальних виборчих округів для підготовки та проведення повторного голосування.

Комісія затвердила єдині кошториси видатків окружних виборчих комісій 74 територіальних виборчих округів для підготовки та проведення повторного голосування 21 квітня 2019 року з чергових виборів Президента України.

Як повідомляв Укрінформ, на найвіддаленішій від Києва виборчій дільниці участь у голосуванні беруть 34 науковці: 11 учасників постійної експедиції, так звані зимівники, які перебувають на станції цілий рік, а також 23 науковці сезонної експедиції, які прибули на станцію “Академік Вернадський” наприкінці січня.

Українська антарктична станція є спецдільницею, виборча комісія складається з чотирьох полярників.

У день другого туру виборів у найбільшому приміщенні станції – їдальні – встановлять саморобну кабінку для голосування та урну. Голоси рахуватимуть у присутності всіх членів експедиції.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-