Порошенко - за відкриті списки з наступних виборів до ВР

Порошенко - за відкриті списки з наступних виборів до ВР

Укрінформ
Президент Петро Порошенко вважає доцільним, щоб новий Виборчий кодекс почав діяти з наступних парламентських виборів.

Про це Глава держави заявив у середу в Києві під час публічної дискусії з представниками громадських організацій, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Я вважаю, було би набагато більш реалістично, щоб закон про відкриті списки працював із наступних парламентських виборів. Це якщо ми хочемо вийти на результат, то треба шукати компромісів. Якщо ми будемо намагатися "продавити", то це закінчиться нічим", - сказав Порошенко.

Водночас він закликав парламентаріїв уважно опрацювати проект Виборчого кодексу, щоб унеможливити ризики.

“Моя позиція: давайте дочекаємося розгляду у Верховній Раді. Я вважаю, що на першому читанні фракція, яка вважає мене своїм лідером (БПП - ред.), вже один раз продемонструвала підтримку цьому законопроекту. На сьогодні (тоді, коли наближаються вибори), якщо хтось намагатиметься менш ніж за півроку до них змінити стандарти виборів, є ризики. Парламент має дуже уважно подивитися кінцевий варіант тексту закону про вибори, бо я не можу допустити, щоб там були ознаки сепаратизму або федералізму: щоб у нас з'явилися Львівська або Галицька партія, Донецька партія, Одеська партія, і з абсолютно різними інтересами”, - пояснив Президент.

Читайте також: Порошенко сказав, за які зміни у КонституціЇ треба взятися першочергово

Як повідомлялося, 7 листопада 2017 року ВР ухвалила в першому читанні проект Виборчого кодексу, що передбачає запровадження пропорційної виборчої системи з відкритими партійними списками на виборах до Верховної Ради, а також зміну виборчої системи на місцевих виборах (№ 3112-1). До проекту Виборчого кодексу подано більше 4000 правок.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-