Порошенко заявляє, що спроба перетворити дебати на шоу не вдалася

Порошенко заявляє, що спроба перетворити дебати на шоу не вдалася

Укрінформ
Кандидат у президенти, чинний глава держави Петро Порошенко заявив, що спроба перетворити дебати на шоу не вдалася, і він сподівається, що дебати відбудуться 19 квітня відповідно до законодавства.

Про це він сказав під час публічної дискусії з представниками позапартійної ініціативи "Виборча Рада UA" та коаліції громадських організацій Реанімаційний Пакет Реформ, яку транслює Суспільне мовлення, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Я бачу, що спроба перетворити дебати в шоу не вдалася, що спільними зусиллями ми маємо надію, що дебати все-таки відбудуться, нехай це буде і 19 квітня. Ми не дамо уникнути формату дебатів і наполягатимемо на тому, щоб дебати відбувалися відповідно до законодавства, по формату, який затверджено Суспільним мовленням, ЦВК. І буде можливість принаймні за короткий час проінформувати про те, щоб суспільство не купувало "кота в мішку", бо зараз виглядає саме так. Якщо у першому турі це було - "поприкалуватись", то сьогодні - загрози зашкалюють", - сказав Порошенко.

Також Президент наголосив, що "активно присутній у засобах масової інформації" і витрачає певну частини часу, щоб якомога детальніше проінформувати суспільство, журналістів, виборців і про перспективи на майбутнє і про загрози та виклики, які зараз стоять перед країною.

Порошенко додав, що не "згущує фарби", коли наголошує, що ризики і загрози для України зараз "аж ніяк не менші, ніж в 2013-14 роках", і саме тому потрібно інформувати суспільство про програму подальших дій, а найкраще це робити під час дебатів.

Як повідомлялося, 3 квітня кандидат у Президенти Володимир Зеленський заявив, що дебати з Порошенком мають відбутися на стадіоні “Олімпійський”.

Порошенко погодився на дебати на стадіоні і запросив Зеленського провести їх 14 квітня. Однак Зеленський не прийшов, заявивши, що дебати мають відбутися 19 квітня о 19.00.

Водночас 19 квітня о 20.00, згідно з законом про вибори Президента, мають відбутися дебати в ефірі Суспільного.

Читайте також: У штабі Порошенка вважають, що розрив між двома кандидатами ще можна скоротити

16 квітня команди Петра Порошенка та Володимира Зеленського підписали тристоронню угоду з НСК "Олімпійський" щодо можливості проведення там дебатів 19 квітня. Точний час проведення дебатів ще не визначено. "Наше прохання - не порушувати закон і не скасовувати дебати на Суспільному", - повідомив Порошенко.

21 квітня в Україні пройде другий тур президентських виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-