На Херсонщині голова ОВК відмовився виконувати обов’язки

На Херсонщині голова ОВК відмовився виконувати обов’язки

Укрінформ
Окружна виборча комісія №185 на Херсонщині направила подання до Центрвиборчкому про заміну голови комісії у зв’язку з його особистим бажанням.

Поки ЦВК не прийняла відповідного рішення, обов’язки голови виконує інший член комісії, інформує ОПОРА.

«Як повідомив спостерігач ОПОРИ, на засіданні ОВК №185 11 квітня направили подання до ЦВК про заміну голови комісії Миколи Черноморченка у зв’язку з його особистим бажанням на Максима Біжана (обидва від кандидата в президенти Володимира Зеленського). Проте ЦВК ще не прийняла відповідного рішення. У зв’язку з цим у роботі комісії склалася проблематична ситуація – чинний голова відмовляється працювати, його обов’язки виконує член ОВК Максим Біжан, якого ще не призначено на цю посаду», - йдеться у повідомленні.

Читайте також: На Херсонщині бракує членів ДВК

Як прокоментував ситуацію Максим Біжан, в ОВК №185 немає ані канцелярського приладдя, ані бухгалтера. За його словами, всі члени комісії чекають рішення ЦВК про зміну голови.

«У нас великий округ – 212 дільниць, ми намагаємося зробити все, щоб укомплектувати ДВК без порушення строків, щоб 16 квітня вони могли відкритися й провести засідання. До ЦВК ми направляємо пояснення, чому в нас така ситуація», – зауважив Максим Біжан.

Відповідно до частини 9 статті 30 Закону «Про вибори Президента України» та постанови ЦВК «Про Роз’яснення щодо порядку внесення змін до складу окружних та дільничних виборчих комісій з виборів Президента України» рішення про дострокове припинення повноважень або заміну голови, заступника голови, секретаря виборчої комісії приймається одночасно з рішенням про призначення нового члена комісії на відповідну посаду від того ж суб’єкта подання.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-