Порошенко закликав Данилюка вийти зі штабу Зеленського через конфлікт інтересів

Порошенко закликав Данилюка вийти зі штабу Зеленського через конфлікт інтересів

Укрінформ
Петро Порошенко заявив про конфлікт інтересів екс-міністра фінансів Олександра Данилюка, який займався націоналізацією ПриватБанку, а нині працює у штабі Володимира Зеленського.

Про це він сказав в ефірі "Свободи слова", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Пан Данилюк, коли готувався позов до Лондонського суду, де-факто забезпечував позицію України, захист інтересів держави проти Коломойського. А на сьогодні, коли звільнився, перейшов у штаб, де одним з керівників працює Андрій Богдан, який представляє Коломойського в суді проти України. В юриспруденції це називається конфліктом інтересів. Конфлікт інтересів означає злочин, тому що ви, володіючи засекреченою інформацією про позицію держави, пішли працювати в штаб, де працює пан Богдан, який представляє Коломойського", - сказав Порошенко.

У зв'язку з цим Президент закликав Данилюка вийти зі штабу Зеленського.

"Я стверджую, що правова позиція, яка передана від імені держави до Лондонського суду - це абсолютна таємниця. Я не знаю і не маю права знати цю правову позицію, ніколи її не чув, тому що це порушення закону. А пан Данилюк знає, і сьогодні він працює в штабі, де працюють люди Коломойського", - додав Президент.

Читайте також: Швейцарське ТБ зацікавилося контактами Зеленського з Коломойським

Данилюк у свою чергу заявив, що інформація про ПриватБанк не є секретною, а також розповів, що генеральний прокурор Юрій Луценко заважав йому захищати позиції України в Лондонському суді.

"Я не хотів коментувати, але змушений. Згадайте ситуацію, коли був позов до Лондонського суду, у нас була розмова щодо цього. І я вам говорив, що мене дуже хвилює ваша особиста позиція і позиція генерального прокурора Юрія Луценка, який заважав мені як міністру захищати позиції України в Лондонському суді. Ви мене дуже наполегливо просили поділитися всією інформацією щодо Лондонського суду з людиною, яка перед цим зустрічалася з Ігорем Валерійовичем Коломойським в Амстердамі. І я вважав, що це не є позиція президента, який захищає інтереси країни. У мене насправді дуже багато питань щодо того часу, і хто чиї інтереси захищав", - зазначив Данилюк.

Фото: president.gov.ua

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-