Швейцарське ТБ зацікавилося контактами Зеленського з Коломойським

Швейцарське ТБ зацікавилося контактами Зеленського з Коломойським

Укрінформ
Швейцарський суспільний телеканал SRF зацікавився регулярними поїздками актора Володимира Зеленського в Женеву в минулому році, де проживав український олігарх Ігор Коломойський, а згодом в Тель-Авів, куди переїхав бізнесмен.

Як зазначають в своєму сюжеті швейцарські журналісти, на тлі спекуляцій про залежність Зеленського від Коломойського нинішньому кандидату в президенти України варто було б перейнятися питаннями своєї репутації, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Українські журналісти марно намагалися отримати від Зеленського відповідь на питання про цілі його поїздок в Женеву. Телефоном олігарх Коломойський відповів їм, що в останній раз Зеленський літав до нього в Женеву в лютому 2018 року з нагоди його дня народження. Однак аналіз польотних даних говорить про інше. Відповідно до них, востаннє Зеленський відвідував Женеву влітку 2018 року.

Після того, як восени того ж року олігарх переїхав в Тель-Авів, Зеленський вже регулярно літав до Ізраїлю. І якщо кандидат Зеленський справді серйозно ставиться до своїх обіцянок щодо нового початку, то йому варто було б якісно підвищити ступінь прозорості у відносинах з громадськістю", - зазначає SRF.

З посиланням на розслідування українських журналістів, телеканал повідомляє, що Зеленський 11 разів за останні два роки літав з Києва до Женеви, в той час як там проживав олігарх Ігор Коломойський. Вказується на припущення, що ці польоти в Женеву переслідували одну головну мету - проведення консультацій з Коломойським. На підтвердження цієї теорії вказується, що Зеленського в його поїздках до Швейцарії супроводжували юристи і ділові партнери олігарха.

SRF зазначає, що відколи Володимир Зеленський оголосив про висування своєї кандидатури на посаду президента України, навколо нього вирують чутки про його близькість з Коломойським.

"Підставою для тверджень про те, що за Зеленським може стояти Коломойський, для багатьох є той факт, що останній налаштований вороже стосовно нинішнього президента", - зазначає телеканал, нагадуючи, що Порошенко у 2015 році зняв Коломойського з посади губернатора Дніпропетровської області.

З того часу Коломойський вважається відкритим ворогом президента Порошенка. Останній в ході передвиборної боротьби називав Зеленського "маріонеткою олігарха" - сам Зеленський рішуче відкидає такого роду звинувачення, додає телеканал.

Читайте також: У Порошенка знайшли зв'язок провокативних бордів із Коломойським

Швейцарські журналісти також вказують на "непрозорі гешефти", які мав олігарх Коломойський. Зокрема, нагадується про необхідність націоналізації у 2016 році банку "Приватбанк", який належав олігарху і який мав мільярду діру у фінансовій звітності. Також зараз щодо Коломойського заведено справу у США, де його підозрюють у відмиванні грошей.

"Непрозора ділова активність Коломойського не дуже поєднується з образом "чистої" людини, якою Зеленський хоче виглядати в очах інших. Адже під час виборчої кампанії він обіцяв "новий початок", в тому числі і в сфері боротьби з корупцією", - підкреслює SRF.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-