Порошенко не має сумніву, що полонених звільнять одразу після виборів

Порошенко не має сумніву, що полонених звільнять одразу після виборів

Укрінформ
Президент України Петро Порошенко переконаний, що звільнення заручників Кремля відбудеться після другого туру виборів.

Про це глава держави заявив в ефірі телеканалу «Україна», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми твердо наголосили (під час зустрічей із канцлером Німеччини Ангелою Меркель і президентом Франції Еммануелем Макроном – ред.) на тому, що відразу ж після завершення другого туру виборів ми скличемо "нормандський формат" на найвищому рівні. І має бути забезпечено прорив і щодо звільнення полонених – і тут я не маю жодного сумніву, що це відбудеться відразу після виборів, у дуже короткий термін», – зазначив Порошенко.

Читайте також: Перше, що я хочу принести після перемоги, це мир — Порошенко

Водночас він підкреслив, що Україна має інструменти, «яким чином забезпечити стійке припинення вогню, яке розпочато має бути вже з 18 квітня»

Як повідомлялося, під час спільного брифінгу з канцлером Німеччини Ангелою Меркель у Берліні 12 квітня Президент України Петро Порошенко заявив, що буде готовий ініціювати саміт у "нормандському форматі" після виборів 21 квітня.

Разом з тим того ж дня за підсумками зустрічей з президентом Франції Еммануелем Макроном та канцлером Німеччини Ангелою Меркель в ефірі телеканалу "Інтер" по відеозв'язку з Парижу Порошенко висловив переконання, що переговори у "нормандському форматі" найближчим часом дозволять вийти на умови повернення миру на Донбасі.

Окрім того, глава держави зазначив, що режим припинення вогню на Донбасі у зв'язку з Великоднем оголосять 18 квітня на Skype-конференції Тристоронньої контактної групи.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-