Тимошенко - Зеленському: Не треба нищити честь і гордість президентського статусу

Тимошенко - Зеленському: Не треба нищити честь і гордість президентського статусу

Відео
Укрінформ
Лідер політичної партії ВО "Батьківщина" Юлія Тимошенко вважає неприпустимим нівелювання статусу Президента України навіть в умовах запеклої політичної боротьби.

Про це вона написала на своїй сторінці у Facebook, коментуючи телефонну розмову кандидатів у президенти – Петра Порошенка та Володимира Зеленського в ефірі телеканалу "1+1".

"Я хочу звернутися до Володимира Зеленського: якщо ви мрієте обійняти цю посаду, бережіть гідність і честь цієї посади. Не треба навколо неї влаштовувати бої. Не треба, борючись за право стати президентом, нищити честь і гордість президентського статусу", – заявила Тимошенко у відеозверненні.

Коментуючи "телефонні дебати" між Порошенком і Зеленським загалом, Тимошенко наголосила, що "побачила руйнацію статусу посади президента" та "приниження Української держави".

"Я думаю, так само як і я, мільйони українців це бачити не хотіли", – обурилась вона.

Водночас лідер "Батьківщини" звернулась і до Петра Порошенка.

"...В цей тяжкий для вас час я просто раджу вам не ставати частиною чужого шоу, тримати президентську планку і, як би не було важко, захистити статус посади президента і статус держави", - закликала вона чинного главу держави.

Читайте також: Гендиректор "1+1" заявив, що збирається подати в суд на Порошенка

Резюмуючи, Тимошенко зазначила, що навіть за такої важкої та загостреної конкуренції треба просто спробувати залишатися людьми, які мріють про щасливу та заможну країну.

Якою б запеклою та безжальною не була політична боротьба, потрібно завжди пам’ятати про певні моральні "маркери", за які не можна заступати. Усім треба залишатися людьми, які мріють про заможну та щасливу Україну.

"І коли я дивилася на останні хвилини цього діалогу, і коли Володимир Зеленський кинув слухавку практично майже в обличчя діючому Президенту... Треба просто бути людьми і вчасно подати один одному навіть ковток води", - наголосила політик.

Також вона додала: "Давайте з честю вийдемо з цієї загостреної конкурентної боротьби, яка вже набуває не дуже добрих ознак".

Читайте також: Нова серія "Гри престолів": соцмережі обговорюють "дебати" Порошенка і Зеленського

Як повідомляв Укрінформ, напередодні ввечері Президент Петро Порошенко у прямому ефірі програми "Право на владу" запросив шоумена і кандидата в президенти Володимира Зеленського на дебати на телеканал "1+1". У свою чергу Зеленський телефоном повідомив, що наразі він перебуває у Франції, тож не зможе відповісти на це запрошення.

Порошенко зауважив, що він не цікавиться пересуваннями Зеленського і не міг знати про його перебування, коли запрошував прямо зараз на дебати в студію телеканалу. Президент додав, що він теж завтра буде на зустрічі з Макроном. Але це не завадило йому прийти на ефір, аби взяти участь у дебатах.

Президент іще раз повторив запрошення Зеленському взяти участь у національних теледебатах на Суспільному 19 квітня. На це Зеленський відповів: "19 числа на НСК "Олімпійський". Крапка".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-