Активіст Овчаренко поскаржився ДБР на дії поліції

Активіст Овчаренко поскаржився ДБР на дії поліції

Укрінформ
Активіст громадського об'єднання "Відсіч" Леонід Овчаренко подав до Державного бюро розслідувань скаргу на дії правоохоронців під час його затримання на Майдані Незалежності 7 квітня.

Про це повідомив кореспонденту Укрінформу сам активіст.

"Щойно подав. Це скарга на дії поліції по моєму неправомірному затриманню, яке було 7 квітня на Майдані Незалежності за те, що в мене були з собою матеріали про Володимира Зеленського. І просто за саму наявність цих матеріалів мене і було затримано", - зазначив він.

На підтримку Овчаренка активісти "Відсічі" перед входом до будівлі ДБР поставили опудало "поліцейського" - це, на думку учасників перфомансу, символізує недобросовісного правоохоронця, "який продався та служить інтересам кандидата в Президенти Володимира Зеленського".

Читайте також: Суд закрив обидві справи проти активіста "Відсічі" Овчаренка

Як повідомляв Укрінформ, 10 квітня Шевченківський суд міста Києва закрив обидва адміністративні провадження проти активіста громадського об'єднання "Відсіч" Леоніда Овчаренка.

Активіста Овчаренка 7 квітня, коли ще була заборонена передвиборча агітація, на Майдані Незалежності затримали правоохоронці "за незаконну агітацію" проти кандидата в президенти Володимира Зеленського та "непокору поліції". За словами активіста, він не роздавав листівки, їх мали забрати інші активісти, які в подальшому поширювали б їх після офіційного оголошення про проведення другого туру виборів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-