Медійники закликають кандидатів у президенти прийти на теледебати 19 квітня

Медійники закликають кандидатів у президенти прийти на теледебати 19 квітня

Укрінформ
Представники українських медійних організацій закликали кандидатів у президенти Петра Порошенка і Володимира Зеленського взяти участь у теледебатах 19 квітня у студії НСТУ.

Про це йдеться у заяві, оприлюдненій на сайті Інституту масової інформації.

"Ми закликаємо обох кандидатів узяти участь у теледебатах 19 квітня у студії Національної суспільної телерадіокомпанії України. Саме такі дебати за кошти державного бюджету передбачені статтею 62 Закону “Про вибори Президента України”, - йдеться у зверненні.

Водночас, підписанти наголосили, що вітають шоу на Олімпійському стадіоні як одну з можливих форм агітації.

"Але воно не може замінити офіційних дебатів з чітко визначеними правилами їх проведення", - підкреслили медійники.

У зверненні також наголошується, що дебати на Суспільному - це останній шанс для кандидатів окреслити плани на майбутнє та змістовно представити власне бачення розвитку країни.

"Будь-які аргументи щодо відмови участі в офіційних дебатах ми будемо вважати неприпустимими для демократичної держави", - заявляють підписанти.

Читайте також: Штаби Порошенка і Зеленського ще не обговорювали проведення дебатів

Згідно зі статтею 62 Закону про вибори Президента теледебати проводяться в останню п’ятницю перед днем повторного голосування між 19 та 22 годинами в прямому ефірі, їх тривалість має становити не менше 60 хвилин.

Як повідомлялося, кандидат у президенти України Володимир Зеленський 3 квітня заявив, що дебати з іншим кандидатом на посаду глави держави Петром Порошенком мають відбутися на стадіоні “Олімпійський”.

Порошенко погодився на проведення дебатів на НСК “Олімпійський”, проте наголосив, що згідно з законом про вибори Президента дебати можуть відбуватися на базі Суспільного телебачення з трансляцією на всіх телеканалах.

Державне підприємство "НСК "Олімпійський" уже отримало запити від уповноважених представників кандидатів на пост Президента України Володимира Зеленського та Петра Порошенка щодо проведення дебатів. Зокрема, від представника Порошенка надійшов запит щодо проведення дебатів 14 та 19 квітня, а від представника Зеленського - на 19 квітня 2019 року.

10 квітня на брифінгу речник виборчого штабу Порошенка Олег Медведєв заявив, що Порошенко запросив Зеленського взяти участь у дебатах на стадіоні НСК "Олімпійський" 14 квітня о 14:14. Крім того, чинний глава держави візьме участь у дебатах 19 квітня на Суспільному.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-