У Зеленського назвали перші 10 рішень у разі його перемоги на виборах

У Зеленського назвали перші 10 рішень у разі його перемоги на виборах

Укрінформ
Ідеолог передвиборної кампанії шоумена Володимира Зеленського Руслан Стефанчук та експерт штабу з економічних питань Данило Гетманцев повідомили про перші десять рішень Зеленського в разі його перемоги на виборах Президента.

Про це вони розповіли в інтерв'ю LIGA.net.

1. Зеленський має намір запросити Велику Британію і США в Нормандський формат. Команда готує візити до канцлера Німеччини Ангели Меркель, президента Франції Емануеля Макрона і президента США Дональда Трампа. Відзначається також, що Зеленський готовий до прямих переговорів з Росією за участю міжнародних партнерів. З бойовиками терористичних організацій ЛНР і ДНР переговорів не буде. Також Зеленський збирається вивести з переговорного процесу екс-главу АП Віктора Медведчука як посередника між Україною і Росією.

2. Зеленський планує "усунути конкуренцію" між Міноборони і Генштабом. Прикладів "конкуренції" в команді не назвали, як буде реалізовувати - не розповіли. "Мовляв, це військове питання, і на цю тему озвучувати нічого не будуть ні до виборів, ні після виборів", - пише видання.

3. У Зеленського також заявляють, що він призначить чесних суддів Вищого антикорупційного суду. "Зеленський довіряє результатами конкурсу, який був проведений за участю міжнародних експертів", - йдеться в повідомленні.

4. Збирається запропонувати Верховній Раді прийняти закон про медіацію. Зеленський вважає, що у людини повинен бути вибір: йти в суд або використовувати систему альтернативних способів вирішення спорів.

5. Зеленський внесе в Раду економічний блок законопроектів. "П'ятивідсоткова податкова амністія, податок на виведений капітал і Служба фінансових розслідувань. Зеленський хоче, щоб амністія стартувала з 2020 року. Законопроект готовий, але показати його команда не захотіла. Одночасно Зеленський попросить Раду ратифікувати конвенцію MCAA про міжнародний обмін податковою інформацією - це дозволить автоматично дізнаватися про рахунки і компанії громадян за кордоном", - наголошується в публікації.

Читайте також: Зверненням "Миротворця" щодо Зеленського займатиметься заступник голови РНБО

6. Зеленський також внесе кандидатури глав Міноборони, МЗС, СБУ і ГПУ. Він обіцяє озвучити прізвища до 19 квітня. Переговори, заявляють в команді, проведені, але називати прізвища не хочуть - "щоб не було проблем у кандидатів". Називають як приклад ситуацію з Сергієм Кривоносом, якому Зеленський нібито пропонував посаду начальника Генштабу, але потім він Порошенко прийняв пропозицію стати заступником секретаря РНБО.

Неофіційно співрозмовники LIGA.net називають такі імена: МЗС - екс-міністр фінансів Олександр Данилюк, ГПУ - екс-прокурор США Марта Борщ або екс-голова Національного антикорупційного управління Румунії Лаура Ковеши. СБУ - Ігор Смешко.

7. Зеленський попросить Раду прийняти пакет законопроектів про народовладдя. "Теж не показали. Кажуть - законопроекти ще пишуться. Ідея - врегулювати загальнонаціональні та місцеві референдуми і узаконити народні петиції; процедура відкликання нардепів; процедура імпічменту Президента", - йдеться в повідомленні.

8. Проведе "аудит держави". Зеленський створить при Президентові консультативний орган з експертів, у тому числі міжнародних, які проведуть аудит протягом трьох-чотирьох місяців. "Мета - щоб Зеленський зрозумів, що відбувається в країні, що було зроблено і так далі", - пише видання.

9. У Зеленського також заявляють, що він запровадить "таємний план" для Ради. Оскільки більшість рішень неможливі без Верховної Ради, Зеленський хоче налагодити співпрацю з депутатами. А якщо співпраці не вийде, обіцяють впровадити інші варіанти, "що багатьох здивують". "Теж - ніяких деталей, про що йдеться", - зазначає LIGA.net.

10. Зеленський також має намір реформувати Адміністрацію Президента: збирається оновити АП і прибрати так званих кураторів. На думку його команди, АП повинна виконувати дві функції: канцелярії органу, який напрацьовує нові ідеї і дає поштовх". Обіцяє розсекретити список гостей АП.

Як повідомлялося, другий тур виборів Президента України відбудеться 21 квітня. В нього вийшли шоумен Володимир Зеленський і чинний глава держави Петро Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-