У Порошенка наполягають: 14 квітня - ключова дата для дебатів

У Порошенка наполягають: 14 квітня - ключова дата для дебатів

Укрінформ
У штабі Петра Порошенка наполягають на проведенні дебатів 14 квітня, однак не заперечують щодо інших раундів.

Про це під час брифінгу сказав речник передвиборчого штабу Петра Порошенка Олег Медведєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“Питання про 14 квітня не просто залишається на порядку денному. Ми вважаємо цю дату ключовою - це вже тиждень до завершення кампанії. Суспільство має право не просто почути позиції кандидатів, а обговорити, обміркувати і мати достатній запас часу, щоб прийняти рішення під впливом цих дебатів. Тому ми наполягаємо на тому, що дебати мають відбутися на стадіоні “Олімпійський”, але ми згодні з тим, що вони можуть бути не єдині і не останні, і потім ми можемо це продовжити”, - сказав Медведєв.

Водночас, він зазначив, що дебати на стадіоні НСК “Олімпійський” можуть бути тільки в тому випадку, якщо друга сторона прийде на дебати 14 квітня. “Запрошення Порошенка залишається в силі, і ми вважаємо, що Зеленський мусить прийти на дебати 14 квітня, але при цьому ми не відмовляємося від дебатів 19 квітня”, - сказав речник штабу Порошенка.

На його думку, проводити дебати 19 квітня буде запізно.

“Дебати проводяться для того, щоб люди могли їх послухати, проаналізувати, в тому числі і засобами масової інформації, висвітлити, провести додаткову дискусію, а вона вже буде неможливою фактично після дебатів, тому що 20 квітня згідно з законодавством - це вже “день тиші”, коли заборонена будь-яка агітація і контрагітація по відношенню до кандидатів”, - сказав Мєдведєв.

Він також зазначив, що Петро Порошенко не боїться жодних гострих питань на дебатах.

Читайте також: У Порошенка вважають, що штаб Зеленського намагається продати виборцям "кота у мішку"

“Ми маємо шанс забезпечити для суспільства, для виборців до трьох раундів змістовних, політичних дебатів. Петро Порошенко не боїться жодних гострих питань і готовий до відвертої розмови і про вчора, і про сьогодні, і про завтра. На виборах люди обирають майбутнє, і звичайно, левова частка дебатів має бути присвячена майбутньому країни”, - вважає речник.

Водночас, на думку Медведєва, стратегія "одного з штабів" полягає в тому, щоб уникнути дебатів. “Тому вишукуються різноманітні ініціативи, наприклад давайте дебати на стадіоні, а давайте ви перед нами за щось вибачитесь. Я думаю, очевидна стратегія їхньої кампанії: штаб Зеленського боїться показати суспільству свого кандидата. І в той же час, зрозуміло, що жоден кандидат не може собі дозволити, розуміючи, яким є високий суспільний запит на проведення цих дебатів, подати навіть якийсь знак, що він таких дебатів хотів би уникнути”, - сказав він.

Як повідомлялося, кандидат у президенти Володимир Зеленський 3 квітня заявив, що дебати з іншим кандидатом на пост глави держави Петром Порошенком мають відбутися на стадіоні "Олімпійський".

Чинний глава держави відповів на його виклик, але нагадав, що згідно з законом про вибори Президента дебати можуть відбуватися на базі Суспільного телебачення з трансляцією на всіх телеканалах, проте погодився на проведення дебатів на НСК "Олімпійський".

Порошенко 7 квітня запросив Зеленського на дебати на НСК "Олімпійський" 14 квітня. Той відповів, що прийде на дебати, але - 19 квітня.

Другий тур виборів Президента України відбудеться 21 квітня. У нього вийшли шоумен Володимир Зеленський та чинний глава держави Петро Порошенко.

Фото: Порошенко2019 / Facebook 

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-