Дебати 19 квітня будуть проведені у будь-якому разі - голова НСТУ

Дебати 19 квітня будуть проведені у будь-якому разі - голова НСТУ

Відео
Укрінформ
Теледебати 19 квітня обов'язково відбудуться на Суспільному.

Про це заявив голова НСТУ Зураб Аласанія під час засідання круглого столу на тему "Дебати кандидатів у Президенти: чи потрібні виборцям і про що?", повідомляє кореспондент Укрінформу.

"19 числа (квітня, - ред.) між 20:00 і 21:00 дебати будуть проведені у будь-якому варіанті. Тобто, мається на увазі, навіть незалежно від того, чи будуть кандидати, ми маємо цей час використати", - сказав Аласанія.

Водночас він підкреслив, що Суспільне готове розглядати будь-які інші варіанти проведення теледебатів і відкрите до пропозицій, які пролунали публічно.

Як повідомлялося, кандидат у президенти Володимир Зеленський 3 квітня заявив, що дебати з іншим кандидатом на пост глави держави Петром Порошенком мають відбутися на стадіоні “Олімпійський”.

Пізніше Петро Порошенко відповів на виклик Зеленського. Чинний глава держави наголосив, що дебати - це не шоу, а серйозна дискусія про стратегію розвитку країни, цінності, історичний вектор, пріоритети. Порошенко нагадав, що згідно з законом про вибори Президента дебати можуть відбуватися на базі Суспільного телебачення з трансляцією на всіх телеканалах, але погодився на проведення дебатів на НСК “Олімпійський”.

Читайте також: Дебати кандидатів у президенти: Аласанія анонсував зустріч зі штабами

Як встановлює стаття 62 Закону про вибори Президента, теледебати проводяться в останню п’ятницю перед днем повторного голосування між 19 та 22 годинами в прямому ефірі, тривалістю не менше 60 хвилин.

Теледебати транслюються на Першому Національному каналі Національної телекомпанії України та Першому каналі Національної радіокомпанії України, а також можуть безкоштовно транслюватися іншими каналами мовлення. Кандидати на посаду Президента України беруть участь у теледебатах особисто.

ЦВК вже опрацювала 100% електронних протоколів на виборах, що відбулися 31 березня. За цими даними, Володимир Зеленський набирає 30,24%, Петро Порошенко — 15,95% голосів виборців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-