Дебати мають бути у кілька раундів - штаб Порошенка

Дебати мають бути у кілька раундів - штаб Порошенка

Оновлено
Укрінформ
Дебати кандидатів у президенти мають включати кілька раундів для обговорення бачення претендентів на пост глави держави майбутнього країни та реалізації президентських повноважень.

Про це заявив речник виборчого штабу Петра Порошенка Олег Медведєв на брифінгу, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Вважаємо, що взагалі дебати мають бути не одні, а треба провести, як мінімум, кілька раундів таких дебатів і обговорити, насамперед, на цих дебатах по блоках ті теми, які належать до конституційних повноважень Президента", - зазначив Медведєв.

Зокрема, за його словами, на дебатах кандидатів мають обговорюватися питання оборони і безпеки, зовнішньої політики і дипломатії, а також питання, які пов’язані з тим, що Президент є гарантом прав і свобод громадян, у тому числі економічних і соціальних.

Речник штабу розповів, що крім передбачених законом про вибори Президента теледебатів, які мають відбутися 19 квітня, інша стаття цього ж закону дає змогу проводити дебати як передвиборчу агітацію.

"Дебати можуть, звичайно, бути, як ті, які передбачені законом, але ми думаємо, що не треба все зводити тільки до дебатів 19 числа (квітня) - якщо таких дебатів замало, вони можуть бути 18-го, 17-го, 16-го чи в будь-які дати, які є взаємно прийнятними для кандидатів", - заявив він.

Водночас Медведєв наголосив, що регламент дебатів має бути чітким, ведучі - об’єктивними, а умови - рівними для обох кандидатів.

"Дебати — це не "95 квартал", це не КВН, це не "Розсміши коміка", це - серйозна розмова між кандидатами, тому що виборча кампанія - це такий час, який не є елементом шоу-бізнесу, це період, який визначає майбутнє країни на роки, а, можливо, і на десятиліття вперед", - наголосив Медведєв.

Як повідомлялося, кандидат у Президенти Володимир Зеленський 3 квітня заявив, що дебати з іншим кандидатом на пост глави держави Петром Порошенком мають відбутися на стадіоні "Олімпійський".

Читайте також: Порошенко пропонує Зеленському завтра пройти медекспертизу

Після цього державне підприємство НСК “Олімпійський” поінформувало, що не отримувало жодних офіційних заявок чи проектів угод на проведення дебатів між кандидатами в Президенти України.

Пізніше Петро Порошенко відповів на виклик Зеленського. Чинний глава держави наголосив, що дебати - це не шоу, а серйозна дискусія про стратегію розвитку країни, цінності, історичний вектор, пріоритети. Порошенко нагадав, що згідно з законом про вибори Президента дебати можуть відбуватися на базі Суспільного телебачення з трансляцією на всіх телеканалах, але погодився на проведення дебатів на НСК "Олімпійський".

ЦВК вже опрацювала 100% електронних протоколів на виборах, що відбулися 31 березня. За цими даними, Володимир Зеленський набирає 30,24%, Петро Порошенко — 15,95% голосів виборців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-