УНА-УНСО заявляє про підтримку Порошенка в другому турі

УНА-УНСО заявляє про підтримку Порошенка в другому турі

Укрінформ
Провід Української національної асамблеї-Української націоналістичної самооборони ухвалив рішення підтримати у другому турі президентських виборів чинного главу держави Петра Порошенка.

Про це йдеться в офіційній заяві на сайті партії.

"Україна знову підійшла до Рубікону - перед важким вибором і загрозою втрати державності. 100 років тому через амбіції лідерів УНР і демагогію більшовиків українська революція була втоплена в крові. А потім був голодомор, репресії, нищення всього українського. Тому сьогодні керівництво УНА-УНСО прийняло рішення підтримати в другому турі президентських виборів Петра Порошенка. Бо загроза обрання Володимира Зеленського – це не тільки загроза повернення всевладдя олігархів. Це прорив "русского мира" у саме серце Української держави – це реальна загроза реваншу Москви", - йдеться у заяві.

Водночас в УНА-УНСО наголосили, що мають претензії і до Порошенка. "Можливо, ми будемо ще не раз запалювати шини і будемо вимагати від нього дій проти корупціонерів, зрадників та інших ворогів українського народу. Але при всіх його недоліках – він Президент, за якого держава вистояла під російською навалою, і зроблено чи не найбільше для розвитку української мови та культури, становлення Православної церкви України. Тому що, нам потрібен Президент, який продовжить курс України в ЄС і НАТО. Тому що йде війна з Росією, а шлях України – геть від Москви!" - підкреслюється в заяві партії.

В УНА-УНСО також закликали членів ВО "Свобода", Правого сектору, Конгресу українських націоналістів, Національного корпусу, ОУН (б), ОУН (м), "С14", ГО "Карпатська Січ" та інших патріотичних організацій зробити правильний вибір.

Читайте також: Дебати на “Олімпійському” обійдуться бюджету мінімум у 120 тисяч - депутат

"Звертаємося до наших воїнів на фронті та всіх громадян України, для кого армія, мова і віра не порожні слова: не будьте легковірними! Не будьте байдужими до долі держави! Слава Україні!" - йдеться у заяві.

Як повідомляв Укрінформ, за результатами опрацювання Центральною виборчою комісією 100% електронних протоколів на чергових виборах Президента України, до другого туру виходять шоумен Володимир Зеленський та чинний глава держави Петро Порошенко. Відповідно до підрахунків, за Зеленського свої голоси віддали 30,24% виборців, за Порошенка - 15,95%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-