Дебати Порошенка і Зеленського:

Дебати Порошенка і Зеленського: "Олімпійський" досі не отримав жодних заявок

Укрінформ
До держпідприємства НСК “Олімпійський” досі не надійшло жодних офіційних заявок чи проектів угод на проведення дебатів між кандидатами в Президенти України.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі НСК "Олімпійський".

"Наразі до нас не звертались щодо проведення дебатів. З учорашнього вечора нічого не змінилось і якщо буде офіційна інформація, ми її оприлюднимо на нашому сайті та у Facebook", - повідомили у прес-службі.

Також зауважили, що досі не мали практики організації дебатів на стадіоні і складно сказати про деталі можливого заходу без конкретної інформації від можливих замовників заходу.

Як повідомляв Укрінформ, кандидат у президенти Володимир Зеленський ввечері 3 квітня опублікував відеоролик, у якому покликав Петра Порошенка на дебати перед другим туром президентських виборів і дав йому 24 години на рішення. Зеленський наголосив, що дебати мають відбутися на стадіоні “Олімпійський”, у присутності усіх охочих журналістів і каналів. На Facebook-сторінці ЗеКоманди також почали вести зворотний відлік з моменту оприлюднення заяви Зеленського.

Президент України Петро Порошенко в ніч на четвер опублікував відеоролик у відповідь та погодився на пропозицію Володимира Зеленського, але наголосив, що дебати не є шоу, яке відбувається на стадіоні. Він також зауважив, що правила дебатів прописані в законі про вибори Президента і можуть відбуватися на базі Суспільного телебачення з трансляцією по всіх телеканалах для десятків мільйонів людей.

Читайте також: У штабі Зеленського ще не узгодили позицію щодо формату дебатів

Як встановлює стаття 62 Закону про вибори Президента, теледебати проводяться в останню п’ятницю перед днем повторного голосування між 19 та 22 годинами в прямому ефірі, тривалістю не менше 60 хвилин.

Теледебати транслюються на Першому Національному каналі Національної телекомпанії України та Першому каналі Національної радіокомпанії України, а також можуть безкоштовно транслюватися іншими каналами мовлення. Кандидати на посаду Президента України беруть участь у теледебатах особисто. У разі відмови одного з кандидатів на посаду Президента України взяти участь у теледебатах або неможливості його участі в них виділений для теледебатів час надається іншому кандидату на посаду Президента України для проведення передвиборної агітації.

31 березня в Україні відбулися вибори Президента. У бюлетені для голосування були прізвища 39 кандидатів. За даними ЦВК, явка виборів становила 63,48%. Відповідно до результатів 100% електронних протоколів Володимир Зеленський набрав 30,24%, Петро Порошенко — 15,95% голосів виборців. Наразі ЦВК приймає оригінали протоколів окружних виборчих комісій. Після прийняття останнього протоколу з мокрою печаткою комісія має до 10 квітня включно прийняти підсумковий протокол про результати голосування 31 березня й оголосити дату повторного голосування, так званий другий тур.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-