У штабі Зеленського ще не узгодили позицію щодо формату дебатів

У штабі Зеленського ще не узгодили позицію щодо формату дебатів

Укрінформ
Команда кандидата на посаду Президента Володимира Зеленського поки що не узгодила деталі проведення дебатів на НСК "Олімпійський" перед другим туром президентських виборів.

Про це Укрінформу повідомили у прес-службі Зеленського.

"Вчора був тільки виклик. Сьогодні ми отримали реакцію, значить деталі якраз тільки зараз будуть узгоджуватися", - зазначили у прес-службі.

Водночас там підкреслили, що є попередні плани і технічні домовленості. Також у прес-службі запевнили, що знають про постанову Центральної виборчої комісії №472, яка встановлює порядок проведення Національною суспільною телерадіокомпанією України передвиборних теледебатів, що, відповідно, мають проходити в студії (кімнаті) НСТУ.

Як зазначили в прес-службі Зеленського, після отримання відповіді Петра Порошенка у штабі формулюють офіційну позицію щодо бачення проведення дебатів.

Як повідомляв Укрінформ, кандидат у Президенти Володимир Зеленський покликав чинного главу держави Петра Порошенка на дебати перед другим туром президентських виборів. Зеленський наголосив, що дебати мають відбутися на стадіоні «Олімпійський», у присутності усіх охочих журналістів і каналів.

Читайте також: На “Олімпійському” будуть не теледебати, а передвиборча агітація — ЦВК

Порошенко погодився на пропозицію Зеленського, але наголосив, що дебати - це не шоу, яке відбувається на стадіоні. Він також зауважив, що правила дебатів прописані в Законі "Про вибори Президента" і можуть відбуватися на базі Суспільного телебачення з трансляцією по всіх телеканалах для десятків мільйонів людей.

Як встановлює стаття 62 Закону "Про вибори Президента", теледебати проводяться в останню п’ятницю перед днем повторного голосування між 19 та 22 годинами в прямому ефірі, тривалістю не менше 60 хвилин. Теледебати транслюються на Першому національному каналі Національної телекомпанії України та Першому каналі Національної радіокомпанії України, а також можуть безкоштовно транслюватися іншими каналами мовлення. Кандидати на посаду Президента України беруть участь у теледебатах особисто. У разі відмови одного з кандидатів на посаду Президента України взяти участь у теледебатах або неможливості його участі в них виділений для теледебатів час надається іншому кандидату на посаду Президента України для проведення передвиборної агітації.

В афіші заходів на НСК "Олімпійський"на 19 квітня анонсовано проведення Київського міжнародного книжкового ярмарку "Медвін. Книжковий світ".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-