Комітет виборців ініціює зміни в законі щодо роботи членів ДВК

Комітет виборців ініціює зміни в законі щодо роботи членів ДВК

Укрінформ
На Херсонщині експерти рекомендують ЦВК разом з органами місцевої влади розробити та затвердити документи для того, щоб створити нормальні умови для членів ДВК, що здають виборчу документацію.

Про це заявив у вівторок на прес-конференції на тему «Вибори на Херсонщині: оцінка Комітету виборців України» голова Херсонської обласної організації КВУ Дементій Білий, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми звикли, що вибори – це війна, а на війні – все можна. Ми повинні звикати, що вибори – це звичайна цивілізована процедура, і тому ті люди, які приїжджають з виборчою документацією до окружних виборчих комісій вночі після підрахунку голосів, повинні перебувати у більш-менш нормальних умовах. Мабуть, треба, щоб ЦВК разом з органами місцевої влади розробили нормативи створення цих умов для членів комісій. Наприклад, передбачити, щоб ДВК приїжджали не всі відразу, а по черзі. Але необхідні зміни в законодавстві чи в постановах ЦВК», - каже Білий.

За його словами, на Херсонщині члени ДВК, що стояли в чергах, втрачали свідомість, в однієї жінки стався мікроінсульт, важко було покинути приміщення через натовп людей.

Читайте також: ЦВК отримала протоколи з мокрими печатками ще з п'яти округів

Голова облорганізації КВУ також зазначив, що не повинно бути так, щоб від центру округу до дільниці з якої повинні приїхати з протоколами члени ДВК, була відстань 100 кілометрів і більше. «Межі Каховського округу – це кілька невеликих європейських держав, наприклад. Необхідно, щоб були адміністративні центри, куди б збиралася документація ДВК і щоб відстань не перевищувала хоча б 50 кілометрів від ДВК до центрів, де можна здавати виборчу документацію», - зазначив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-