ЦВК отримала протоколи з мокрими печатками ще з п'яти округів

ЦВК отримала протоколи з мокрими печатками ще з п'яти округів

Укрінформ
Центральна виборча комісія отримала ще п'ять оригінальних протоколів окружних виборчих комісій про результати голосування на чергових виборах Президента України.

Відповідні протоколи на засіданні ЦВК у вівторок передали ОВК 105-го, 180-го, 45-го, 148- го та 134-го територіальних виборчих округів, повідомляє кореспондент Укрінформу.

Як зазначила на засіданні голова ЦВК Тетяна Сліпачук, ОВК ТВО №105 розташована у м. Щастя Луганської області, ОВК ТВО №45 - у смт Очеретине Донецької області, ОВК ТВО №180 - у м. Золочів Харківської області та ОВК ТВО №149 - Полтавська область. Також свій протокол передала ОВК ТВО №134 - м. Одеса.

"Багато регіонів знаходяться віддалено. По-перше, їм треба везти протоколи тільки в супроводі Національної поліції, під охороною, тому вони намагаються по кілька комісій збиратися разом і вже в супроводі Національної поліції вирушати до Центральної виборчої комісії. Хтось просто кілька годин хоче перепочити після безсонних днів перед тим, як вирушати до ЦВК", - сказала секретар Центральної виборчої комісії Наталія Бернацька у коментарі журналістам після закінчення засідання.

Читайте також: ЦВК опрацювала 100% протоколів із закордонних дільниць

Вона зауважила, що ЦВК очікує ще на чергові протоколи від ОВК.

Бернацька також повідомила, що наразі ті ОВК, які привезли свої протоколи до ЦВК, "жодних порушень не фіксували, навіть немає жодних окремих думок членів окружних виборчих комісій під час підписання протоколу".

Відучора Центрвиборчком розпочав безперервне засідання, у ході якого будуть прийматися протоколи від окружних виборчих комісій і яке завершиться складенням підсумкового протоколу про результати голосування на виборах Президента 31 березня.

Наразі ЦВК прийняла протоколи з мокрими печатками від 8 ОВК із 199.

Як повідомляв Укрінформ, у понеділок ЦВК прийняла перший протокол з мокрими печатками від ОВК №51, яка розташована у смт Зайцеве Бахмутського району Донецької області. До її складу входить лише дві дільничні виборчі комісії.

31 березня в Україні відбувся перший тур виборів Президента. У бюлетені для голосування були прізвища 39 кандидатів. За даними ЦВК, явка виборів становила 63,48%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-