Вибори в Україні демонструють різкий контраст із Росією – сенатор Менендес

Вибори в Україні демонструють різкий контраст із Росією – сенатор Менендес

Укрінформ
Старший член Комітету з питань міжнародних відносин Сенату США Роберт Менендес привітав українців з проведенням прозорого й демократичного першого туру голосувань й підкреслив, що це доводить "різкий контраст" з реаліями, що існують в Росії.

На цьому він наголосив у офіційній заяві, оприлюдненій у понеділок, повідомляє Укрінформ.

"Вітаю народ України з успішним виборчим процесом, який відбувся в неділю. Міжнародні спостерігачі на виборах підтвердили, що виборці мали змогу вільно реалізувати своє право на обрання з широкого списку кандидатів, які мали змогу вільно проводити свої кампанії", - заявив американський законодавець.

Читайте також: Росія спробує поставити під сумнів легітимність виборів в Україні – Крамер

Сенатор також закликав кандидатів, які братимуть участь у другому турі, "розпочати змістовний діалог з українським народом", щоб виборці могли зробити обґрунтований вибір кандидатури Президента.

"Серед нагальних питань, люди заслуговують почути відповіді кандидатів про війну з Росією і планів серйозного протистояння корупції", - підкреслив Менендес.

Читайте також: Спостерігачі ENEMO відзначили поліпшення у роботі виборчих дільниць

Водночас, він відзначив вирішальну роль неурядових організацій, які здійснювали моніторинг виборчого процесу, та заохотив їх продовжити ці зусилля надалі. 

"Україна в черговий раз продемонструвала різкий контраст із сусідньою Росією, де такі вибори були б немислимі за президентства Путіна", - наголосив американський сенатор.

"Остаточним гарантом вільного голосування й демократії в Україні є український народ, який має волю й бажання захищати свою незалежність і захищати свої інституції від зовнішніх загроз з боку Кремля та внутрішньої загрози з боку корупції. Я вітаю його мужність і залишаюся твердо відданими політиці та програмам США, які зміцнюють демократичний процес України", - заявив член Конгресу Сполучених Штатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-