Виборчі комісії охороняють понад 32 тисячі поліцейських

Виборчі комісії охороняють понад 32 тисячі поліцейських

Укрінформ
Наразі понад 32 тисячі поліцейських забезпечують безпеку роботи дільничих і окружних виборчих комісій.

Про це на брифінгу заявив голова Нацполіції Сергій Князєв, повідомляє кореспондент Укрінформу.

"Наразі на чергуванні знаходиться 32800 поліцейських, які забезпечують безпеку роботи дільничих і окружних виборчих комісій, а також за зверненням ЦВК ми супроводжуємо доставку бюлетенів і протоколів. Цієї кількості особового складу нам достатньо, щоб інша частина особового складу відпочивала, а також несла чергування у звичайному режимі, обслуговувала населення по всій території України, не тільки у площині виборчого права", - зазначив Князєв.

Він нагадав, що на 14 годину поліція відкрила 61 справу, пов'язану з порушенням виборчого законодавства, починаючи з 31 березня, а також про те, що до поліції надійшло 2605 заяв про події та правопорушення, пов’язані з порушенням виборчого законодавства, починаючи з 31 березня.

"Щодо 2605 заяв, по статтям. Незаконна агітація — 140 повідомлень, фотографування бюлетеня — 149, підкуп виборців — 54, пошкодження бюлетенів, - 38, неправдиві повідомлення про замінування — 18, спроби винесення бюлетенів з дільниць — 13 фактів зареєстровано у нас в державі", - додав Князєв.

Читайте також: Хакери дві доби активно атакують виборчу систему України - Аваков

Щодо відкритих кримінальних проваджень, то лідером реєстрації справ, за словами очільника Нацполіції, є Дніпропетровська область — 16, Донецька — 7, Вінницька — 5, Черкаська — 3, Чернігівська — 4, Харківська — 4, у інших областях менше, а у деяких областях взагалі не зареєстровано кримінальних проваджень.

“Впродовж ночі не було системних правопорушень виборчого права. Будь-яких кримінальних правопорушень, які могли б значно вплинути на хід виборчого процесу, Нацполіція на цю хвилину не зареєструвала”, - уточнив Князєв.

31 березня в Україні проходили вибори Президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-