НАТО не коментуватиме вибори в Україні до другого туру – Столтенберг

НАТО не коментуватиме вибори в Україні до другого туру – Столтенберг

Укрінформ
Вибори є нормальною демократичною процедурою для НАТО та для всіх країн-союзниць, але коментувати вибори в Україні буде можливим після їх завершення, тобто, після результатів другого туру.

Про це у понеділок у Брюсселі на прес-конференції заявив Генеральний секретар НАТО Єнс Столтенберг, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Щодо виборів в Україні – вибори тривають. Сьогодні зарано коментувати підсумки виборів, тому що попереду – другий тур. В НАТО, і в країнах-членах, вибори відбуваються постійно. Важливо, щоб вони були вільними і справедливими. Тож, варто зараз дочекатися другого туру виборів в Україні перед тим, як робити висновки», - сказав керівник НАТО.

Він не дав прямої відповіді, чи очікується зустріч у форматі НАТО-Україна під час ювілейного саміту НАТО з відзначення 70-річчя Альянсу у Лондоні у грудні поточного року.

«Це буде зустріч лідерів НАТО, присвячена 70-й річниці Альянсу. Ми обрали Лондон для такої зустрічі, тому що саме у цьому місті розміщувалася перша штаб-квартира НАТО. Але це буде дуже коротка зустріч», - сказав Єнс Столтенберг.

Коментуючи розвиток відносин з Україною, він зауважив, що союзники по НАТО визнають євроатлантичні прагнення України, і саме тому надають їй допомогу у здійсненні реформ та у розвитку сектору безпеки й оборони. За його словами, Україні варто зосередити увагу саме на продовженні реформ, на вдосконаленні безпекових структур та демократичних інституцій, включаючи боротьбу з корупцією.

Як повідомляв Укрінформ, 31 березня в Україні відбувся перший тур виборів Президента. За даними ЦВК, явка становила 63,48%.

Читайте також: НАТО залишає Столтенберга генсеком до 2022 року

За даними національного екзит-полу, найбільше голосів виборців отримує шоумен Володимир Зеленський - 30,6%, на другому місці чинний Президент Петро Порошенко з 17,8%, третє місце - лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко з 14,2% голосів.

За результатами опрацювання 80,2% електронних протоколів, до другого туру виходять шоумен Володимир Зеленський і чинний глава держави Петро Порошенко.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-