Парубій: Будь-які спроби оскаржити результати виборів виглядають жалюгідними

Парубій: Будь-які спроби оскаржити результати виборів виглядають жалюгідними

Укрінформ
Голова Верховної Ради Андрій Парубій вважає, що будь-які спроби деяких кандидатів на посаду Президента України оскаржити результати виборів виглядають жалюгідно.

Про це спікер заявив в ефірі телеканалу «Прямий», повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Будь-які спроби оскаржити результати виборів вже сьогодні виглядають швидше жалюгідними. І швидше, вони викликають таку жалість до тих кандидатів, які намагаються поставити під сумнів волевиявлення людей. Ще недавно вони роздавали посади міністрів, прокурорів, прем’єр-міністрів - їм важко змиритися з тим, що така перспектива втрачена», - зазначив Голова ВР.

За його словами, під час попередніх виборів також траплялася практика, коли кандидати, які не проходили до наступного етапу й отримували менш очікувані результати, «вони говорили і будуть говорити про те, що вибори були сфальшовані - і це одна з технологій».

Разом з тим Парубій зазначив, що вибори Президента України пройшли без системних порушень і вільно.

«Я вважаю це велике досягнення української демократії. Хочу окремо подякувати Центральній виборчій комісії, усім правоохоронним органам, які максимально долучилися до того, щоб без будь-яких великих системних ексцесів люди по всій країні могли вільно віддати свій голос по своєму серцю і по своєму переконанню. Я вважаю це значний успіх України», - підкреслив спікер.

При цьому Парубій наголосив, що за цими виборами в Україні спостерігала найбільша кількість міжнародних спостерігачів за всю історію українських виборів.

Читайте також: Парубій проголосував і закликав українців прийти на вибори

Разом з тим, за його словами, висока явка виборців є свідченням «і високої зрілості, і високого рівня відповідальності українських громадян».

Як повідомлялося, в Україні 31 березня відбулося голосування на чергових виборах Президента країни. У бюлетені для голосування були прізвища 39 кандидатів.

За даними національного екзит-полу станом на 18:00, найбільше голосів виборців отримує шоумен Володимир Зеленський – 30,4%, друге місце посідає чинний Президент Петро Порошенко з 17,8% голосів виборців, третє місце - лідер «Батьківщини» Юлія Тимошенко зі 14,2% голосів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-