Поліція перевіряє п'ять фактів порушення членами партій таємниці голосування

Поліція перевіряє п'ять фактів порушення членами партій таємниці голосування

Укрінформ
Національна поліція перевіряє п’ять фактів розголошення представниками політичних партій результатів голосування.

Про це повідомляє прес-служба МВС у Facebook.

"Факти розголошення окремими представниками політичних партій результатів голосування на чергових виборах Президента України 31 березня зафіксовано Національною поліцією України. По них буде прийнято рішення у встановленому законодавством порядку", - йдеться у повідомленні.

У МВС нагадали, що відповідно до ст. 7 Закону України "Про вибори Президента України" голосування на виборах Президента України є таємним, фотографування, відеофіксація в будь-який спосіб результатів волевиявлення виборців у кабіні для таємного голосування, а також демонстрація виборцем результатів волевиявлення у приміщенні для голосування забороняються і є порушенням таємниці голосування.

Також у МВС наголосили, що статтею 159 КК України ("Порушення таємниці голосування") передбачено кримінальну відповідальність за умисне порушення таємниці голосування під час проведення виборів, що виявилося у розголошенні змісту волевиявлення громадянина, який узяв участь у виборах.

Читайте також: Ляшко показав свій заповнений бюлетень, у КВУ кажуть про порушення закону

"Прикро, що ті люди, які відомі в Україні, - і народні депутати, і їх помічники, - стають першими такими порушниками, і так відкрито, і це представляють всьому суспільству — можуть фотографуватися в кабінці із бюлетенем... Буде проведена перевірка. Ви знаєте, це і народні депутати, і кандидат у президенти, і губернатори, і мери міст. Всі ці факти ми зареєстрували. Наразі це перевіряється і вирішується питання — відкрити чи не відкрити провадження. Закон повинен бути для всіх, про що ми останні два місяці говорили", - додав радник міністра внутрішніх справ Михайло Апостол.

Як повідомляв Укрінформ, один із кандидатів у президенти Олег Ляшко продемонстрував публічно свій бюлетень після голосування на виборчій дільниці. У КВУ наголосили, що демонстрація виборцем результатів волевиявлення у приміщенні для голосування забороняється.

Радник міністра внутрішніх справ Іван Варченко зазначив, що поліцейські дадуть правову оцінку діям кандидата у Президенти України Олега Ляшка, який публічно продемонстрував свій бюлетень під час голосування на виборчій дільниці.

31 березня в Україні проходять вибори президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-