Явка на нинішні вибори буде нижчою, ніж у 2014 році — політолог

Явка на нинішні вибори буде нижчою, ніж у 2014 році — політолог

Укрінформ
Політолог, кандидат політичних наук, доцент кафедри політології Харківського університету імені Каразіна Юлія Біденко прогнозує, що сьогоднішня явка на вибори буде значно нижчою, ніж у 2014 році.

Про це вона розповіла у розмові з кореспондентом Укрінформу, відповідаючи на запитання про особливості нинішніх виборів Президента України.

За її словами, на активність виборців впливає фактор воєнного конфлікту на сході країни й економічне становище: "Підсумкова явка на вибори буде значно нижчою, ніж у 2014 році, причому на південному сході і півдні країни - близько 50 відсотків".

За її словами, "сегментування електоральних думок зараз настільки велике, що третина українців може не прийняти і не вітати вибір своїх співгромадян".

"Водночас, зберігається те, що ріднить вибори 2014 року і 2019 року. Так, кандидатів на посаду президента у нас більше, ніж у будь-якій державі пострадянського простору, що є ознакою демократії. І ще: більшість кандидатів у своїх програмах уже не апелюють до Росії, до відновлення партнерських зв'язків. Ці програми стали більш націоцентричними й орієнтованими на Європу", - вважає політолог Біденко.

Читайте також: В Україні вже проголосували більше 45% виборців

Вона не виключає, що сюрпризи можуть бути у другому турі або на парламентських виборах у жовтні 2019 року: "Не виключено, що громадяни можуть проголосувати за несистемні партії або кандидатів, і майбутній склад уряду і коаліції сьогодні абсолютно непередбачуваний".

Як повідомляв Укрінформ, 31 березня в Україні проходять вибори Президента. У виборчому бюлетені 39 кандидатів.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-