Аваков про “виборчі” кібератаки: Тримаємо під контролем

Аваков про “виборчі” кібератаки: Тримаємо під контролем

Укрінформ
Ситуація під час виборів Президента України 31 березня наразі спокійна, серйозних інцидентів не зафіксовано.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Арсен Аваков під час зустрічі з іноземними спостерігачами і аналітиками, повідомляє прес-служба МВС.

«Зараз ситуація цілком спокійна та контрольована. Серйозних інцидентів ми не бачимо. По кіберлінії можливі атаки, але ми тримаємо це під контролем», - зазначив міністр.

Аваков наголосив, що проведено велику превентивну роботу для безпечних і прозорих виборів.

Так, сторони обговорили процес забезпечення правопорядку та безпеки під час проведення виборів Президента України.

У свою чергу, перший заступник очільника МВС Сергій Яровий ознайомив міжнародних партнерів із роботою Ситуаційного центру Нацполіції, який у цілодобовому режимі займатиметься збором, обробкою та відповідним реагуванням на інформацію про порушення під час виборів.

«У Ситуаційному центрі координовано працюють найбільш підготовлені фахівці різних служб Нацполіції, а також інших підрозділів системи МВС: ДСНС, Нацгвардії, Держприкордонслужби України та Державної міграційної служби та авіація. Проводиться безперервний збір і узагальнення оперативної інформації з усіх регіонів України, приймаються відповідні управлінські рішення щодо реагування на повідомлення та події. Дуже важка та серйозна робота триває на місцях, тому працюємо координовано та злагоджено з усіма регіональними ситуаційними центрами», - наголосив Яровий.

Читайте також: Аваков запевняє, що радикальні групи не загрожують виборам

Він уточнив, що для охорони правопорядку та оперативного реагування на різного роду правопорушення поблизу виборчих дільниць чергують піші патрулі поліції та гвардії, а також автопатрулі груп реагування патрульної поліції.

Для фіксації та розслідування злочинів задіяні слідчо-оперативні групи, а у разі порушень публічного порядку залучатимуться резервні групи спецпідрозділів Нацполіції та Нацгвардії.

Як відомо, 31 березня в Україні проходять вибори Президента.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-